Dr. Michael Laitman

Az igazi módszer a középső vonalon van

Baal HaSulam nagyon magas szellemi képességgel lett magajándékozva. De a Teremtő megbízta őt, a spirituális szintjéről leereszkedjen, hogy eljuttassa a Kabbala bölcsességét az emberekhez. A legerősebb tényező, ami segített neki, hogy végrehajtsa ezt a feldatot, ARI lelkének magába foglalása. (Ibur Neshama). A Kabbala bölcsességéebk teljes módszere a korrekció utolsó állapotát tekintve ARI-tól érkezik hozzánk.  Ez megmagyarázza, hogy a negyedik és utolsó vándorlás hogyan eredményezi a teljes spirituális megváltást.

Ezért, ahogy feltárták ARI módszerét, egyetlen igazi Kabbalista sem tanulmányozott más olyan könyvet, amit ARI előtt írtak.  Válaszképp erre a követelményre, Baal HaSulamnak meg volt engedve, ARI lelkének revelációja őbenne. Ezért volt lehetővé téve neki, a Zohár könyve Sulam kommentárját, és a  Tíz Sefira tanulmányát, ami tartalmazta ARI munkáinak kommentárját, ami leírja a spirituális világ struktúráját.

Nem volt olyan Kabbalista, aki előtte volt és le tudta írni  a lelkek korrekciója három vonulatának módszerét. Ahogy ez itt áll,  a teljes Tóra a középső vonulat; a kölcdönös garancia a középső vonulat. Legfőbb munkánk, és a Teremtő nekünk szánt revelációja helyezkedik elk a középső vonulatban. Tehát, ha megvilágítjuk a munka módszerét a középső vonulatban, ez lesz a spirituális üdvözülés számunkra.

Nincs olyan Kabbalista aki passzol Arihoz, aki ezt a módszert kitalálta, és nincs olyan Kabbalista aki passzol BaalHaSulamhoz, aki eljuttat ezt az emberekhez és elmagyarázta, hogyan kell dolgozni vele,  ezért az ő könyvei a Fény forrása számunkra.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.