Dr. Michael Laitman

Ugrás a korreckció irányában

Mindegyikőnk tartalmaz egy szikrát, a vágyat arra, hogy felfedezzük a Teremtőt. Mi egyesítjük szikráinkat, de ez még nem elég ahhoz, hogy felfedezzük Őt, mivel szikráink önzőek. Azok a korábbi egységünk töréséből származnak. Amikor mi erőfeszíteseket teszünk, mi felfedezzük, hogy a Teremtőt “saját érdekünkben” akarjuk, a mi saját céljainkra.

Ez már önmagában egy elérés, egy magasabb szint, mivel mi felfedeztük a törött vágyat melyet a Teremtő abban a versben fest le: “Én megteremtettem a gonosz hajlamot”. Ez egy nagyon fontos felfedezés. Mi akkor fedezzük fel ezt a gonosz hajlamot, amikor “szikráink” a Teremtő felé aspirálnak, és mi azokat a csoporton belül egyesítjük.

Ahogy mi erőfeszítéseket teszünk hogy egységre lépjünk tanulásunk során, mi felfedezzük ellenállásunkat a korrigált Shechinával, a Teremtővel szemben. A Fény mutatja mindezt meg nekünk. A mi közös vágyunkban hogy felfedezzük a Teremtőt, mi felfedezzük a törött helyet, vagy vágyat, és ez nagy boldogságot ad nekünk, mivel mi felfedezzük a pusztulás lényegét.

Innentől kezdve mi képesek vagyunk ugrást tenni a korrekció irányában: hogy a Teremtőt ne a saját hasznunkra akarjuk, hanem abból a célból, hogy Neki elégedettséget adjunk. És akkor az altruisztikus szándék helyünket a korrigált Schechinává változtatja. Mi azt visszatérítjük a száműzetésből, és ezáltal felfedezzük a Teremtő azon belül.

A mi teljes munkánk a vágy korrekciójából áll. Először nekünk egy nagyobb vágyra van szükségünk, és utána ezt a vágyat kell korrigálnunk. Ez az amire a Kabbala tudománya hivatott.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,156 seconds.