Dr. Michael Laitman

Csak a Teremtő ad nekünk lelket

Kérdés:

Hogyan viszonyuljak feleségemhez, hogy érezzük a Teremtő magunk között?

Válasz:

Próbáld meg azt, hogy a közöttetek levő összes interakció annak érdekében történjen, hogy felfedezzétek a Teremtőt magatok között. Ez garantálhatja az abszolút békét otthon, és nagyon hasznos minden személy számára, még akár önző érdekből is.

Ez nagyon hasznos eszköz és az megfelelően beirányozza személyt egész élete irányában. A csoport és a barátok azok még mindig túl műviek számára, az egész emberiség még távolibbnak tűnik, és az Univerzum teljesen távolinak tűnik. Az ember felesége a hozzá levő legközelebbi dolog, ahogy az írva van: “A személy felesége olyan, mint saját teste”.

Másrészről hirtelen felfedezzük, hogy partnerünk van minden tekintetben! A Teremtő megengedi számunkra, hogy érezzük, bármilyen cselekedet végzünk feleségünk ugyancsak mozdulatot végez. Teljesen mindegy milyen mozdulat történik – gondolatban, a szívben vagy a fizikai valóságban, egy szinkronizált mozdulat történik azzal szemben. Mindez olyan, mintha a Teremtő két különálló részt ragasztana össze minden részletében és formájában, ahogy Ő maga megjelenik.

Mindaz amit tennünk kell, hogy felfedjük a Teremtő magunk között, azt az erőt mely egyesít minket, és ez az amit mi fel akarunk fedezni azáltal, hogy együtt élünk. Egyébként ez az egész élet csak állati kalandként, tapasztalatként marad meg.

Ketten együtt arra vágyunk, hogy felfedezzük az egység erejét egymás között – a harmadik komponenst mely beteljesít minket hogy mi magunk eggyé váljunk! Amikor Ő egy egységbe köt össze minket, mi magunkba foglaljuk Őt és pontosan azáltal válunk eggyé, mivel Ő bennünk van, és kitölt minket.

Ezt hívjuk úgy: “Férj, feleség és a Teremtő közöttük”. Ő jelen van mindenben amely közöttünk létezik. Semmi más nem létezik, mivel minden egyes személy vágya a másikra irányul. Ez olyan, mint a Zeir Anpin és a Malchut közötti viszony: Ő (Zeir Anpin) teljesen felé (Malchut) irányul, és ő azt viszonozza.

A Teremtő szétválasztotta az összes egyéni Malchut szfiráját, és belőlük létrehozta Évát (Hava). Ezért van az, hogy egy precíz közreműködés létezik a Zeir Anpin és a Malchut között a spirituális Parcuf teljes magasságában, ők egy szinten léteznek, egyik a másikkal szemben örökkévaló, végtelen egységben.

Egyiknek sincs olyan tulajdonsága mely ne lenne jelen a másikban. Azonban az egyetlen módja, hogy egymáshoz kapcsolódjanak az AB SAG Fénye által történhet, mely jön és összekapcsolja őket azáltal, hogy az egyiket magasabb szintű adakozás irányában korrigálja, a másikat pedig a magasabb szintű megszerzés irányában. Annak érdekében, hogy egyesüljenek, mindketten felemelkednek a Binához, melyet Elokim-nak nevezünk, Teremtőnek, és Ő adja meg nekik az egység erejét, és utána beteljesíti őket.

Ők nem teljesítik be egymást, hanem közös vágyaikat teljesítik be. Ez az ahogy a “gyermek” születik, az egység eredménye. Mindaz a következő spirituális Parcuf, egy új állapot, az által a vers által leírva: “Az apa (Aba) adja a fehéret, az anya (Ima) a vöröset, és a Teremtő adja a lelket”. A Teremtő közöttük van, és azáltal, hogy beteljesíti őket Ő egy lelket ad az új szintnek.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.