Dr. Michael Laitman

A Teremtő családja

Kérdés: Ha mi átlépünk, az értelem feletti hitbe, azt jelenti ez, hogy én tovább mozdítottam a csoport elméjét?

Válasz: Nincsen olyan, hogy csoport, ami rajtam kívül volna. A csoport, bennem lett „megfestve”, pont úgy, ahogy más realitások. A csoport fogalma, úgy fogható fel, mint valami, amit Fentről kaptam. Ezen a módon, a  Teremtő hagyja, hogy megláthassam a barátaimat, tehát a kapcsolataim elrendezésével képes lehetek a Teremtővel való kapcsolat létrehozására.

Mindenekelőtt a Teremtő után epekedem. Azonban ő láthatólag egy feltételt rak elém: „Kapcsolatot keresel hozzám?” Akkor légy olyan szíves és legyél kedves és közeli azokkal, akik hozzám vannak közel. Ezek az emberek, a csoport, amit neked elhoztam,, a családom. Akarsz valami nekem kedveset tenni? Nem fogadok el tőled semmit, de figyelem azt, hogyan bánsz velük, mivel ajándékozod meg őket, mennyire vagy kedves hozzájuk. Megmutatva a családom iránti szeretetedet, közel kerülhetsz hozzám, és kedves leszel a számomra.”

Ebből világossá válik, hogy akár valaki valóban vágyhat a feltétel nélküli közelségre a Teremtővel, vagy cselekedhet egoista számítások alapján. Ha a barátaival tisztességesen bánik, függetlenül attól, hogyan látja őket, akkor közelebb kerül hozzájuk, és valóban közelebb kerül a Teremtőhöz. Azonban, ha képtelen közelíteni hozzájuk, akkor ez egy egoisztikus motívum, amely távolabb nyomja a Teremtőtől, és mivel ez nem jó a Teremtőnek, a személy kívül marad.

Ez az, ahogy az egész világra tekintenünk kell. A Teremtő kínál nekünk egy valóságot, ami egy eszköz a korrekciónkhoz, és közelebb visz minket a teljes formaegyezéshez a Teremtővel.

kn-

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.