Dr. Michael Laitman

A Teremtő által választott társ számomra

Kérdés:

Van-e különbség a nő és a férfi spirituális fejlődése között, és mi okozza a különbséget?

Válaszom:

Ha mi a történelmi folyamatra tekintünk, mi láthatjuk, hogy ahogy Ábrahám elkezdte felfedni a Kabbala bölcsességét, ő megkapta az utasítást, hogy olvadjon össze női részével: “Halgasd meg amit Sára mond neked.” Mindent a női rész határoz meg. Amit a férfi fedez fel, az számára a nőn belül jelenik meg, azaz a lélek férfi része a lélek női részének belsejében, és a férfi a nőben.

Rabash többször írt és beszélt arról a tényről, hogy a korrigált társadalomban, egy korrigált családban egy férfivel és nővel, a férj és a feleség a Teremtő közöttük való felfedésének folyamatában vesznek részt. A férj feleségét a Teremtőn keresztül érzékeli, és a feleség férjéhez ugyanilyen módon viszonyul. Ők állandóan érzékelik, hogy a Teremtő közöttük lakozik.

Azaz én tudom, hogy feleségemet a Teremtőtől kaptam. És ha én őt (feleségemet) úgy érzékelem, mint azt a részt mely segíthet engem a Teremtő elérésében, akkor én valóban képes vagyok megvalósítani magamat.

Kérdés folytatva:

Más szóval a feleségem társam a spirituális úton?

Válaszom:

Nem csak egy társ. Én úgy látom őt mint egy olyan társat, melyet a Teremtő választott ki. És ha én így voszonyulok hozzá, akkor nem csak hozzá (feleségemhez) fordulok. Én hozzá és a Teremtőhöz fordulok ugyanakkor, és érzem, hogy ő (feleségem) ugyanilyen módon viszonyul hozzám. Ez egy nem természetes kontrasztnak tűnhet, de ez mégis nagyon természetes, és nagyon cél irányos.

Kiderül, hogy életem minden pillanatában, a legintimebb családi helyzetektől a legszokványosbbakig, és meginkább a közösségben és a világban, mi elkezdjük egymást úgy kezelni, mintha a Teremtő közöttünk lakozna. Mi érezzük hogy ennek az Erőnek kell összekötnia minket, annak kell kitöltenie az üres tereket közöttünk, és annak kell korrigálnia a taszítást és gyűlöletet mely kiemelkedik közöttünk.

A Teremtő maga jön, hogy kitöltse ezt a teret, és egyesítsen minket egymással. Mi elkezdjük ennek megvalósítását a családon belül, mely a legközelebbi hely a személy számára, és folytatjuk azt az egész világon keresztül.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.