Dr. Michael Laitman

Messiás az egész emberiségnek

Amikor teljesítjük a teremtés célját, akkor kölcsönösségbeli munka jelentkezik azok közt, akiket “Izráél”-nek hívnak (a teremtőhöz törekedők) és az emberiség többi része közt. Izráél egy kis csoport (mennyiségben) a lelkek közt, akikben a szellemiségi szikrák, a teremtő feltárásnak igénye kibontakozik.

Először akarata ellenére jön rá ez a lélek-csoport, hogy vágyódik a szellemiségre, és azután majd, már tudatosan, a szabad akaratával, az ész feletti hittel. “Izráél”, a beszélő szintje a kapni-akarásnak, hatással van minden létezőre az animális, vegetatív, és minerális (állati-növényi-ásványi) szintjein a vágynak, a tudás, értelem és erő Fény által, amely “Izráélen” keresztül csatornázódik hozzájuk  Válaszképpen “Izráél” reakciót kap : az ásványitól a növényin és állatin át a beszélőig (Izráél) s ezáltal összeköt mindenkit a kijavítás folyamatában.

Amint Baál HaSzulám írja, a világ többi népe szintén eldönti, hogy a jó felé löki magát; nekik is van szabad akaratuk, de csak azután, hogy “Izráél”hat rájuk. Ennek eredményeképpen fog bekövetkezni a Messiás feltárulása, az univerzális Felső Javító Fény. Ha héberről lefordítjuk a “mesiah” szót, egy erőt jelent, mely “kihúz” az önzésből, egoizmusból.

A Kabbala bölcsességének világ körüli terjedését tekintjük a “messiás hangjának (sófárjának, hívásának). Az a kozmikus erő, amely mindenkit a szellemiségi felemelkedés felé vonz az emberiség számára úgy jelentkezik majd, mint “a Messiás”.

A Messiás nem jön el “Izráél” -hez, hiszen nekik maguknak kell a javításokat elvégezni. A messiás éppenséggel csak akkor jön el az egész világ számára, miután Izráél (azok tehát, akik megkapták a kívánságot az egyéni kijavításra) elkezdik szolgálni az egész emberiséget, viszonylagosan kijavításra kerülve azon a fokon, ahol már képesek adni a világnak.

Ezért tehát, amikor a Messiás korszakairól beszélünk, akkor azt állítjuk, hogy ezt az “Izráél” csoportot már ki kell javítani és a saját kijavítása mértékében aztán elkezdheti a világ kijavítását. És a világ ébredését tekintjük “Messiásnak”.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.