Dr. Michael Laitman

Nők, férfiak és a kölcsönös garancia – Arvut

Kérdés:

De igaz, hogy a kölcsönös garancia – Arvut, a nőkre is vonatkozik?

A válasz:

Bizony, férfiak is nők is, nemtől függetlenül el kell érjék a garancia – Arvut szintjét. Azért mondjuk, hogy a férfiak a  Sinaj (Gyűlölet) hegyénél álltak és a nők körbevették őket, mert ez zajlik belül a spirituális adakozó tulajdonságainkon belül.

A  “női rész” jelképezi a megszerzési vágyat, míg a “férfi rész” az adakozót. Héberül a “férfi” az “gever” [adakozó] vagyis a “hit-gaber” azaz “legyőz” igével kapcsolatos. Ez az adakozás vágya ami felfedezi magában az ellenkező vágyat, a Sinaj /gyűlölet/ Hegyét.

Az egység, azaz a kölcsönös garancia – Arvut, mindenkire vonatkozik. A nőknek is meg kell próbálni kell belül összekapcsolódni mindenkivel pont, mint a férfiaknak. Ámbár a  férfiaknak kifelé is ki kell mutatni, a nőknek csak belül is elég.

Ezen túl a nőknek “nyomást kell helyezni” a férfiakra.. Ez azért van így, mert a férfi természete szerint a nőre hallgat, azaz az anyára, a feleségre. A feleség olyan, mint az anyja: így érzékeli a mélységeiben a férfi ezt.

A férfi alapképlete: a Zair Anpin [kis Arc] helye a két Nukva [Malchut női része] közt van. Az anya a Bina, az asszonya pedig a Malchut. Hiányait, vágyait a feleség, a  Malchut diktálja, s az anyja a Bina {nevelése, mintái útján} odaadja a kiteljesedését.

Azaz a Zair Anpin nem fordulhat a Bina irányába a Malchut “kérése” nélkül,  majd mikor odafordult, nincs más választása, mint hogy a mintát amit a Bina odaadott, tovább kell adnia a Malchut számára. Ezért a Malchutnak kérnie kell. Így működik a férfi.

kgy

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.