Dr. Michael Laitman

Engedjük, hogy a Felső Fény legyen a tanárunk

Miért kellene nekünk másokkal jól bánnunk? Csakis annak érdekében, hogy elérhessük a Teremtővel való összeolvadást. Miért jövök a csoporthoz? Csakis a Teremtő kedvéért.

Ha bármi más okból teszem mindezt akkor ugyanolyan vagyok, mint az orosz Kommunisták, akik a jövő társadalmát saját céljaikra építették. Ezért van az, hogy még ma is a következményekkel birkóznak. Az egyetlen módja korrekciójuknak a “tűz a tűz által”, azaz a megfelelő formájú kommunizmussal – a Kabbalával.

A Teremtő kell hogy legyen a célunk! Egyébként hatalmas csapások várnak ránk. Mindennek a példája Oroszország, mely hatalmas erőfeszítéseket, eszközöket, pénzt fektetett be, és a témát mindenhol nyomta: a TV-ben, a rádióban, az óvodákban, iskolákban, dalokban, játékokban és mindenben amit az emberek cselekedtek. Minden csak egy dologra invitált mindenkit: Egyesüljünk, legyünk barátok!

De nézzük mi is történt. Az ember semmit nem fogadott el mindebből, és minden azonnal önzőséggé változott, bár elsőre úgy tűnt, hogy az egy jó, megfelelő oktatás volt mely mindenkinek azt tanította: Éljünk békében egymással mint egy család.

Amennyiben a Teremtő nem áll mindennek a fejénél, a Fény forrásaként mely megváltoztatja a személyt, akkor mi a haszna az üres szavaknak? Azok nem egyeznek a valós tényekkel!

Ennek eredményeképpen szükségessé válik hogy az embereket követésre kényszerítsük büntetéssel, elnyomással és erővel. Nekünk ebből le kell vonnunk a következtetéseket, hogy mi is a helyes oktatás, és azt hogyan kell alkalmazni a legkisebb részletekig.

At egyetlen módja az oktatásnak mindenki számára az a példamutatáson keresztül történik. Én mi nem csak saját személyes példánkat mutatjuk, mivel ha a gyermek azt tanulja meg hogyan viselkedjen ahogy mi magunk viselkedünk, akkor az nem nem lesz belső korrekció, ő egyszerűen csak lemásol minket. Holnap majd lát egy rossz példát és akkor azt is lemásolja.

Másrészről hogy ha ő magát korrigálta és meg is értette mit és miért tett, akkor ő már védve van addig a szintig.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.