Dr. Michael Laitman

Emelj hidat a saját önzésed fölé

Kérdés:

Itt a teremtő szenvedést ad nekem, akkor hogy kerüljek Hozzá közel?

A válasz:

Teremtőnk direkt szenvedést küld, hogy könnyebben emelkedj az egó fölé, mert abban érzed a szenvedést. Ha fölé emelkedsz, más lesz a  viszonyod a többi emberrel: nem kapni-akaráson, hanem adás-vágyon alapszik majd.

Tényleg elkezded érezni a teremtőt és a világot, amint nem kapni-akarás igazgatja, hanem adásvágyon alapul. tehát eléred a valóság második szintjét.

Két részre osztható a természet, melyben létezünk. Egyik felünk magába akarja olvasztani a valóságot. De amikor érékelem a belső valóságot, csak az evilág valóságát érem el. De a másik fele a velünk szembenálló világra vonatkozik: az adás, aminek semmi köze az énemhez. A kabbala segítségével tárjuk fel ezt a második szintet a valóságban.

Az egó fölé emelkedve a kapás-akarás fölött csak az adásért dolgozol. És kiderül, hogy egyszerre két dimenzióban is létezhetsz. És akkor megérted, miért rejtőzködik előlünk a teremtő.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,605 seconds.