Dr. Michael Laitman

Mikor a Messiás eljön

A Zohár, bevezetés, a “ Rabbi Hijja látomása” cikk, a 57-es elem: Ama időben a Messiás eljön Simon Rabbi jesivájábam a jesiva vezetők fejének koronájával a fején.

… Nos, miután e jesiva-fők e rangra jutottak, a Messiás a jesiva-főnökök Tórájával (tanával) lesz megkoronázva. Ezt jelenti, hogy koronája a jesiva-fők koronája lesz.

Talán arról a szellemi fokozatról van szó, amikor felfedezzük a belső szerkezetünket. Ez lesz a közös vágy (a kéj-kapásvágy),a mit szellemi fokok osztanak részekre, az adás-szándék (visszavert) fényében.

Tehát részese az Acilut (Közelség) világának. És itt is több belső építmény van, belülről a kifelé adás-szintek szerint,  Gyökér,  Sores , a lélek, Nesáma /az emberi, beszélő), a test Guf  (állati) a ruha Levus (növényi) s végül a kristályos palota Heichal fokok.

Egyforma a két szint, a szellemi és a testi, anyagi. Az anyag csak kivetülése a belső tulajdonságoknak, amelyek ezt a képet alakítják ki, s amit látunk a szemünk előtt, az mind egy belső kép kivetülése, mint egy álom.

És ahogy megismerem magam e belső szerkezet tükrében, közben az átalakulások az új, javító fény (megvilágítás) által egyszerű jesiva-tagokból jesiva-fővé válunk, s így az először megjelenő Messiás szint felemelkedik egy magasabb Messiás-szintre. És akkor meglátom Simon rabbit, akit még nem érzékeltem magamban addig.

Az ősatyák s a fiak mind az ember lelkének adás-szintjeinek vetületei: amint a  szfirák is,  Heszed,GevurahTifferetNecachHod, Jeszod, és Malkhut. Tehát minél részletesebben ismeri meg a  lelkének tervezetét valaki, annál többféle alakú adást fog találni magában. Ez azt jelenti, hogy kezdi felismerni belül a teremtőt.Az Adót.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,701 seconds.