Dr. Michael Laitman

Bűn és annak korrekciója

Rabash, “Milyen szintet kell valakinek elérnie, hogy ne kelljen reinkarnálódnia?”: Ez az a teljesség és perfekció, Adam HaRishon birtokolt a bűnbeesés előtt. Csak a bűn elkövetése után zuhant le az eredeti fokozatáról, és tört össze a lelke 600,000 lélekké.

Kérdés:

Hogy következett be a bűn?

Válasz:

A bűn a Felső Fény befolyása következtében következett be. Ez olyan, mintha, én azt akarom, hogy valaki megtalálja a saját hibáját, de aztán azt is akarom, hogy miután megértette annak a lényegét, de csak akkor, ezt ki is javítsa.

A részvételem a folyamatban észrevehetetlen: „a színfalak mögött maradok.” Mennyire vagyok észrevehetetlen? Én csak, mint egy „kicsalogató tényező” szerepelek, amely még csak nem is érezhető a személy vágyában, hasonlóan a Keter szefirájához.

A személy hirtelen gyengeséget érez, vagy bizarr gondolatok szállják meg, amelyeket Felülről kap, bár azt hiszi, ő az egyetlen, aki ezeket előállítja. Ez az első bűn.

Aztán elkezd magával harcolni, ahelyett, hogy megkérné a Teremtőt, hogy korrigálja ki őt. Ez a második bűn. A Teremtő a személynek szabad választást ad, és egyensúlyt az érzékelésében, azáltal, hogy megvilágosítja őt; Ő ad a személynek nyomokat, amelyek utalások arra, hogy van valami más is, az egész mögött.

Azonban a spirituális rendszer olyan módon épül fel, hogy képtelenek vagyunk közvetlenül a Teremtőhöz eljutni, mivel a mi minőségünk ellentétes az Övével, és a formaegyezés törvénye nem engedi ezt tenni a számunkra. Ezért a objektumok és testek, egy külső rendszerét kell keresnünk,amely egy lehetőséget ad nekünk megtenni az első lépést a korrekció irányába.

Ha megteszem az első lépést, alkalmazom a helyes szándékot feléjük, és könyörgök a Fényhez a segítségért, irányítom mindkét világhoz a kapcsolatot, és kezdeményezem a magasabb lelkek befolyását rajtam. Rajtuk keresztül segítséget kapok. Az igazak lelkei elhozzák nekem a Fény illuminációját felülről, ami elkezd rajtam dolgozni, és felemel engem. Ez az amit úgy nevezünk, hogy a „bűn és annak korrekciója.”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.