Dr. Michael Laitman

A Tóra azé, aki igényli

Kérdés:

Hogy lehet a csoportban az észen felüli hithez eljutni?

Válasz:

Csoport nélkül a hit teljesen lehetetlen. Vagy társulsz egy mesterhez, mint a múltban, vagy társulsz egy csoporttal. De egyedül lehetetlen előrehaladni.

Mikor az ember a teremtővel kapcsolatot akar, az mindig a saját környezetében, társaságában történik meg. Enélkül nincs mi fölé emelkedni, nincs mit kijavítani. A teremtőhöz mindig kijavításért fordulunk kéréssel. Mit is kell javítani? Az egyetlen dolog, amit javíthatok, az a társamhoz való viszonyom. Hiszen ebben jelenik meg az önközpontú egoizmus, a rosszazós ösztön, az alaptalan gyűlöletem (szináj), az összetört lélek, a lerombolt Templom.

Tehát világos, hogy a megfelelő környezet az a csoport a közös vágyban. Tulajdonképpen ez az elv Szinai-hegyről ered, ahol a feltétele a tóra-adásnak az volt: egy ember, egy szívvel. Csak akkor kapjuk meg a Tórát, hogy kijavítson a  fénye.

Ha nem próbálunk társulni és elérni a kölcsönös biztosítékot, akkor mit akarunk kijavítani? Akkor nem kapjuk meg a Tórát. A Tóra annak jár, aki igényt tart rá. De aki nem akar társulni másokkal, annak nem igénye a Tóra. Hiszen a célja az, hogy az emberek közti kapcsolatokban megjelenjen.

Most, amikor az univerzális inter-konnekcióban válságba jutott a világ, amikor világos, hogy a kapcsolataink javítása nélkül elpusztul ez a civilizáció, az embereknek igényük lesz a Tórára, a felső Fényre, az egyesítő erőre.

Tehát most tárul fel a Tóra, a kabbala módszere. A többi módszer nem nevezhető Tórának, mert nem ellenzik a rosszazós ösztönt, a kapóvágyat, az egót. Az emberek fokozatosan ráébrednek, hogy ebben a világban a gonosz ösztön uralkodik, és majd igényelni fogják a Tóra, a józás  fényét.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.