Dr. Michael Laitman

A szeretet eredendő pontja

Nekünk meg kell értenünk természetünket, beleértve a bűnöket és hibákat, mivel egyébként nem leszünk képesek azok fölé emelkedni, és elérni a Fáraót magunkon belül annak érdekében, hogy megértsük mennyire az útunkban áll. Rajta keresztül vagyunk csak képesek elérni a Teremtő szolgálatához.

Mit jelent az, hogy : “Engedd el népemet!”? KI enged el minket? Azt mondja az írás, hogy a Fáraó még el is kíséri Izrael népét az Egyiptomi kivonulás alkalmával. Mindez azt jelenti, hogy nekünk keresztül kell mennünk különböző részleteken, vizsgálatokon annak érdekében, hogy készen álljunk az Exodusra, és akkor végre kijövünk! A Fáraó csak addig tart minket vissza, amíg meg nem szerezzük az erőket és készen nem állunk.

Amikor mi áttörünk a spirituális világ határvonalán, és áthaladunk a Machsom-on az azt jelenti, hogy mi rendelkezünk az ahhoz szükséges vággyal és erővel, de amennyiben nem rendelkezünk a vággyal még, akkor nem vagyunk képesek áthaladni. Ennél fogva a Fáraó csak segít minket ellenállásával!

Ez az ahogy mi az összes akadályok fölé emelkedünk, és ennek segítségével mi megszerezzük az adakozás erejét, az önzőséggel való szembenállást, a szűrő keménységét, a vágyat. Mi megnöveljük vágyunkat, és aspirációnkat a spiritualitás irányában. Az öszes “anti-erő”, az összes zavarások és szenvedés csak azért jelenik meg, hogy erősítsen és tanítson minket.

Ez az ahogy minden egyes helyzetre amelyen találjuk magunkat tekintenünk kell, bármilyen gondolatra vagy érzékelésre mely felénk jön, tudván hogy pontosan ez munkánk helye. Semmi olyant nem tartalmazunk magunkon belül, amit úgy hagyhatnánk, korrigálatlanul.

Először mi felfedjük a Hafetz Heszed (csakis adakozásra vágyva) szintjét, önző gondolataink és vágyaink fölé emelkedve, és elismerve hogy azok bűnök és hibák, mi felfedezzük, hogy minden a Felső Erőtől, az adakozásból származik. És utána megszerezzük a szeretet kötelékeit, megszerzés cselekedeteit végrehajtva az adakozás érdekében, és azokon keresztül mi elkezdjük megérteni mit is hívunk szeretetnek.

Legvégül mi felemelkedünk a Keter állapotába, mely nem tartozik az anyaghoz, vagy bármihez ami maga alatt képződik. Mindaz csakis az eredendő okát tartalmazza mindannak ami alatta történik. Minden ami a Keter alatt történik egészen a Malchut-ig magáig csakis annak érdekében történik, hogy megadja a Malchut-nak a lehetőséget hogy vissza emelkedhessen és hasonlóvá válhasson a Keter-hez.

Ennél fogva legvégül ugyanazt az attitűdöt vagyunk képesek felállítani a Teremtővel szemben, mely attitűddel Ő rendelkezik irányunkban, a mi alapanyagunk, és minden bennünk végbemenő dolog fölött. És akkor nem tartunk meg semmilyen kapcsolatot bármivel amin keresztül mentünk, bármivel amit átéltünk, eldöntöttünk, megcselekedtünk vagy felfedtünk, sem az Ő irányából, sem magunk irányából.

Mindez teljes mértékben el lesz törölve, és csakis az Ő kezdeti, alapvető velünk iránti attitűdje, és a mi Ő iránti attitűdünk lesz felfedve. Ez azt jelenti, hogy amikor mi mindent csakis a Keter-en belül fedezünk fel, a szeretet Fényében, amikor semmi érdekünk, érdeklődésünk nincs már bármilyen cselekedettel, vagy ajándékkal kapcsolatban, hogy vajon mi megkapunk-e az adakozás érdekében, vagy adakozunk az adakozás érdekében. Az összes különbség eltűnik, és minden az egység elérésébe olvad bele.

Az anyag és a megszerzés formája többé nem létezik, mivel azok kezdetben a Teremtő által csak azért lettek megteremtve, hogy képessé tegyenek minket az eredeti primordiális pont elérésére amellyel a Teremtő a teremtést elkezdte.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.