Dr. Michael Laitman

Megtanulni az életet a Napfény melegében

Kérdés:

Milyen megoldást tud ajánlani valakinek, aki egy semleges megfigyelő? Nem fog ez úgy tűnni a számára, mint egy filozofálás?

Válasz:

A kabbala a természetben működő erő beszéde, és magunkra hívhatjuk a pozitív hatását azzal, ha olyanná akarunk válni, mint az erő. Nem tudjuk megváltoztatni ezt az erőt, de mindezt meg kell tennünk, az otthonunk érdekében. Ez ugyanolyan, mint a napfény esetében: állhatok az árnyékba, vagy felmászhatok a tetőre, és fürödhetek a napfényben. A napfény maga ettől nem változik; én vagyok, ami változik, aki több fényt akar kapni.

A természetben ugyanez az erő megvan, és a kabbala bölcsessége megtanít bennünket a ennek a megszerzésére. A kabbala egy tudomány. Okosnak lenni, meg tanulni használni a Fény erejét, és fejleszteni magunkat egy helyes és korrigált módon.

Mi nem kitalált dolgokról vagy fantáziálásról beszélünk, csak arról, hogy kell megszerveznünk magunkat, a kapcsolatainkat, a természetben létező erő elérésére irányuló hálózatot hogyan hozhatjuk létre, és ezzel az erővel hogyan érhetünk el nyereséget. Ahelyett, hogy hátat fordítana valaki vagy az oldalát mutatná a „napfénynek” szembe kell fordulni vele. Más szavakkal el kell érni a formaegyezést vele.

Ez az, amit a kabbala bölcsessége mond. Azt tanácsolja az embernek: Erőltetni kell a fejlődést, akár akarjuk, akár nem.  Ha valaki egy jó, élvezhető módon akar fejlődni, ismerni kell az erőt, amely befolyásolja és fejleszti őt. Ha a hátát fordítja felé, ez a szenvedésen keresztül fejleszti őt, mert akkor a személy a hátulról érkező nyomását érzi a szenvedésnek, ami előrefelé hajtja. Ha az oldalát mutatja valaki, akkor ez néha jobb, néha rosszabb kimenetelű lehet. Azonban ha valaki szembe fordul vele, akkor egy boldog, és jóindulatú módon fog fejlődni.

Ez minden, amit teszünk. Mi csak fel akarjuk fedezni ennek az erőnek a pozitív befolyását rajtunk. Ez hat ránk és befolyásol bennünket, minden pillanatban, éppen most is. Ez egy megkérdőjelezhetetlen tény, hogy az állapotaink változnak. Tudunk állandóságban élni? Nem, minden pillanatban egy új helyzettel szembesülünk, és ez a folyamat nem tőlünk függ.

Azonban van egy tudomány, amely azt mondja: „Nézzük, a meglévő irányokat. Senkinek nem kell újra feltalálni a kereket. Mindenki láthatja, hogy mindannyian kapcsolatban állunk egymással, de ez a kapcsolatunk nem helyes. Pusztítjuk a természetet, egyre növekvő mértékben. Tehát kapcsolódjunk a helyes módon, és megfordul dolgok trendje.

Ha minden bajunkat az elromlott kapcsolatok okozzák, gondoljuk végig, hogyan kapcsolódhatunk helyesen. A kabbala egyszerűen elvezet bennünket a minőségek hasonlóságának természeti törvényéhez. „Teremtő” azt jelenti, Természet.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.