Dr. Michael Laitman

A gonosz megmutatja nekünk a Jó formáját

A gonosz melyet felfedezünk magunkon belül a Kabbala tanulásának eredményeképpen segít minket abban, hogy felépítsük a jót afölött. Azonban mi nem tervezzük az aktuális gonosz korrekcióját.

Én felfedezem annak legmagasabb pontjait és legmélyebb üregeit magamon belül, néha magasabban, néha alacsonyabban. Ez az ahogy én megrajzolom a gonosz határait magamon belül. Szóval akkor mit tegyek ezzel a gonosszal?

Semmit nem kell azzal tennem! Csak egészítsük azt jóval ugyanazon a vonalon de ellentétes irányban, ahogy az írva van: “A szeretet befed minden bűnt”!

Én nem törlöm el a gonoszt, mivel egyébként semmi nem maradna amivel jót építhetnék. Ennél fogva én nem törlöm el a gonoszt, hanem a fölött megépítem a jót ugyanabban a formában.

Ahhoz hogy ezt megtehessük fel kell ismernem gonoszságomat teljes mélységében és minden formájában. A Fény mely eljön hozzám ráragyog önzőségem legmélyebb rétegeire, megmutatva nekem ki is vagyok, lemerítve engem a legalsó szintre.

Azonban arról a helyről ahol találom magamat, nekem arra kell aspirálnom, hogy fölfelé növekedjek – hogy hálás legyek a bennem levő gonosz felfedéséért, és hogy annak minden formáját felhasználjam a jó építésére.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.