Dr. Michael Laitman

A gonoszon át visz az út a Fényhez

Kérdés:

Ki akarok menekülni Egopontból, az “egyiptomból”. De mit kezdjek ezzel a félelemmel, hogy visszazuhanok az önközpontú vágyakba?  Hogy tudnék mindig erősebb ego-szűrőket építeni, amely képes az adás hatalmas örömének ellenállni, hogy ne essek vissza a kapás-vágyba megint?

Válasz:

Törődj a Fénnyel miinél többet. Ez azt jelenti, hogy  a csoport-társakkal törődj minél többet, mert a felső Fény a lelkek közti kapcsolatokban jelenik meg.

Valaha más állapotban voltunk. Egy közös lélek voltunk, egybeszőve, s határtalan Fény töltött be. Ez a “Végtelen Világa” volt, a közös lélek a Fénnyel telve.

Aztán ez a közös Vágy széttört, mint egy tányér,  s nem volt kapcsolat a részek közt. Ezért a Fény is eltűnt a tányérból. Ha újra összeragasztjuk, újra bejöhet a Fény.

Jelenleg nincs edény, ami befogadhatná a Fényt. Körbeveszi a “tányért” de ha nincs kapcsolat a darabok közt, nem hordozhatják a Fényt.

Tehát az a dolgunk, hogy egybe kapcsolódjunk újra. Késznek kell erre lennem, s akkor majd ebben az egységre lépésben megérem az új Fény megvilágítását.

Hogyan érjem el az egységet?  Maga a gondolat elveszi a kedvemet. Tegyük fel, társulni akarok másokkal, úgy érzem. És rájövök, hogy mégsem ez a vágyam. Először a megtört voltomat kell feltárnom, amiben most vagyok, messze a társakkal való közösségtől.Nem akarom ezt, sőt, gyűlölöm.

Az egész folyamatban a Teljes Javításig, (Gmar Tikkun), feltárjuk, mennyire ellene vagyunk az egységnek, mekkora bennem a gyűlöletem (Szináj), és mennyire több kedvem van minden máshoz, annál jobb. Ha már el is jutottam a szellemi világ szintjére (az adásba) a Makhszomon (torlaszon, ellenálláson, egón) túl: akkor minden lépésnél új Héjak (Klipák) vesznek körül a szívemben, amikor megint csak gyűlölöm a Teremtőt, az Adást, a Fényt.

Ezért alapvető minden fokozaton , minden lépésnél a rossz feltárása, elismerése, felismerése.  Ha feltárom a rosszat,  akkor része leszek. Oldalról nem látom: bele kell merülnöm. Bennem magamban kell éreznem a Zűrzavarat (a Fáraót), és Móse-t (a kihúzót) és a küzdelmüket.

Ez az a munka, amivel magunkra vonzzuk a Kijavító Fényt.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,747 seconds.