Dr. Michael Laitman

A szellemi erők nyelve

Kérdés:

Számít a lelki előmenetelben, hogy héberül olvassuk-e a Zóhár Könyvét, vagy más nyelveken?

Válasz:

Azt kell mondjam, hogy számít. A héber nyelv abban egyedi, hogy szellemiségi gyökerei vannak. Ezért a betűk alakja és sorrendjük is szellemi erők összetételéből ered.

Nekem sem az anyanyelvem a héber, s épp, mivel nem megszokott nekem, látom a betűk alakjának az igazi matematikai logikáját. Ezek számítások és műveleti jelek, a betűk alakja szerint. A betű az jel.

A Zohár leírja a betűk alakját, rendjét, részletesen és más nyelven olvasva szinte képtelenség megérteni. A szavak sorrendjére s a betűkére is ez vonatkozik.

Sokféle szükségtelennek látszó elem van, például: a Szin és a Sin látszólag azonos alakú betű, de eltérően ejtjük (egy pont miatt) s a “TAv” meg a “Tet” azonosan ejtődik, de eltérő az alakjuk, s a belőlük álló hasonló szavaké.

A többi nyelv a történelem előrehaladtával átalakult, fejlődött, s csak néhány elem maradt meg a régi formájából, mint franciában egyes végződések. A héber viszont nem változott a történelemben. A szavak szellemiségi gyökere ugyanis lehetetlenné teszi, hogy megváltozzon a betűk formája vagy a szavak kiejtése.

Míg a többi nyelvben eltér az ősi és a mai verzió, a héberben azonos marad. Van persze a mindennapi szleng, de a nyelv alapszavai és nyelvtana nem változott. Nem tud változni, mert a betűnek vagy szónak tekintett jelsor mögötti erők nem változnak.

Ez a nyelv csak a Kijavítás Végén fog eltűnni (Gmar Tikkun), mikor az alsó (7)kapó-szférákból a  ZAT -ból a  Bina – ban a ZON -ban, átkerülünk a  GAR -ba(a felső(3) – adó- szférákba) s a betűk ott eltűnnek. És akkor az anyag is eloszlik majd.

Tehát, ha valaki ma azon töpreng, “tanuljak vagy ne tanuljak héberül?”, akkor az a válaszom, hogy szükséges lesz előbb-utóbb, valamilyen fokon. Ha valakinek van ideje és ehetősége erre, akkor érdemes erőfeszítést tenni ezért.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.