Dr. Michael Laitman

Egy probléma hogy segítsen minket

Kérdés:

Hogyan vagyok képes a bennem felébredő vágyat a gyakorlatban adakozássá változtatni?

Válaszom:

Tegyük fel, hogy én megállíthatatlanul aggódom valamiért reggeltől kezdve. Ez a kielégítetlen vágy egy gondolatnak ad életet, hogy nekem azt le kell nyugtatnom. Nekem ez a probléma szenvedést okoz, abban elmerülök, és keresem a módját hogyan oldjam azt meg.

Mindezt én Felülről kapom. Amennyiben problémám valami olyanra vonatkozik ami életbe vágó, akkor meg kell oldjam azt anélkül hogy túlzottan odafigyelnék milyen szándékkal dolgozom. Először is el kell lássam magamat az abszolút szükséglettel. Írva van, hogy “Kenyér nélkül nincsen Tóra”.

Azonban amennyiben mindez nem a szükségletekre vonatkozik, amennyiben ez nem valami olyasmi amire nekem az állati vagy testi szinten van szükségem, akkor meg kell próbáljam a gondolatomat a megfelelő formába áttenni. Én azt a Teremtőtől kaptam, és az annak érdekében jött hogy én egy megfelelő reakciót építsek ki annak tetejében. Mindez “segítség a Teremtő ellenében”. Az a cél ellenében van, mégis ugyanakkor segít nekem abban hogy  megfelelően reagáljak, és azáltal hogy én ellököm magam attól képes vagyok a célt elérni.

Az én célom a Teremtővel való összeolvadás. A Teremtő a Jó aki csak Jót cselekszik, és Nincsen Más Rajta kívül. Ő küldi nekem mindezeket a problémákat és aggodalmakat annak érdekében, hogy segítsen.

Ennél fogva az én aggodalmam felett, mintha én egy tükörképet készítenék abból, én visszafordulok Hozzá, aki Jó és csak Jót cselekszik.

Nekem el kell érnem azt az érzést, hogy a problémám az segítség annak érdekében hogy képessé tegyen engem, hogy megértsem a Teremtő irántam való attitűdjét, mely ellentétes azzal az érzéssel mely felébredt bennem. Ez az ahogy én felépítem a Teremtő képmását. Azáltal, hogy egy óvatos és pontos attitűddel rendelkezem, képes leszek felfedezni, miért egy bizonyos aggodalom vagy probléma lett küldve nekem pontosan ebben a formában. Én egy ellentétes formát látok majd abban, a Felsőnek a formáját, aki Jó és csak Jót cselekszik, és aki belémnyomtatta formáját.

Ennek az “átfordításnak” a segítségével én felemelkedem az igaz ember szintjére, és képes vagyok igazolni a Teremtőt bizonyos mértékben. És ez által rákerülök a megfelelő ösvényre. A legfontosabb dolog, hogy haladjunk tovább, anélkül hogy elaludnánk bármelyik állapotban, egy olyan negatív formának a hátterén, melyet a Teremtő küldött nekem.

Én csak akkor vagyok képes azokra megfelelően reagálni minden egyes pillanatban amennyiben felfegyverzem magamat a megfelelő környezet segítségével. Anélkül erőfeszítéseim időlegesek, de annak segítségével állandóan a megfelelő “hurokban, körben” vagyok. A csoport teljesen meghatározza előrehaladásom sebességét.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.