Dr. Michael Laitman

Szeretet a gyűlölet felett

Nagyon nehéz kapcsolódni két világhoz egyszerre. Hogyan tudjuk létrehozni ezt a fajta kapcsolatot közöttünk ebben a világban hogy az segítse reformálni a lelkünket?

Ma, az egyesülésünkön keresztül, gyakorlativá tesszük a kabbalát. Általánosságban, a kabbala úgy ismert, mint egy dolog, ami segítségül hívja a szellemet, amuletteket, és valamilyen titkos erőkkel manipulál. Valójában a gyakorlati kabbala a kollektív kísérletünk az egység növelésére az emberek között, a Teremtő feltárása érdekében, amely nem más, mint a köztünk levő adakozó erő.

Mindannyian egoisták vagyunk, egyikünknek sincs meg az adakozás ereje; mégis, vágyunk arra, hogy ez ránk ereszkedjen, kitöltse a köztünk lévő teret, amely jelenleg gyűlölettel és haraggal van megtöltve. Mi ezen a módon születtünk, nincs módunk a természetünk megválasztására. Írva van a Tórában: „A szándék az emberi szívben, a gyerekkor óta gonosz.”

Ezért amikor elkezdünk egyesülni, a legkisebb fokozaton, nem más okból, mint hogy felfedezzük a Teremtőt, az univerzális erejét ez egységnek, ezáltal elkezdjük alkalmazni a kabbala bölcsességét. Ez a cselekedetet, előnyös a lelkek átváltoztatásához.

Valaki megtanulhat minden szöveget fejből, és lehet eredményes mindenben, de ez nem segít. Ameddig a személy nem kezd el komoly cselekedeteket végrehajtani, a többiekkel való kötelék által, a harag és az ellenállás ellenében is, nem fogja megérteni, mennyire gonosz a szívében lévő hajlam.

A Zohár Könyve leírja, hogy Rabbi Shimon barátai, akik a 10 kezdeti Sefirotot képviselték a felső rendszerben, az Arich Anpin fejében, egy nagyon magasztos szintjén, a világ alapjának. A saját szavaikkal elmondva, mielőtt ők belefogtak a tanulásba, és elkezdték volna feltárni a Fényt, tele voltak gyűlölettel, ellenállással, és nem vették egymást figyelembe. Mindannyian megdöbbentek emiatt. Még is körbeülték a könyvet, mert tudták, hogy a gyűlöletnek ez az ereje Felülről érkezett hozzájuk.

Megkapták a Zohár Könyvét, hogy foglalkozzanak vele, ami azt jelenti, hogy egyesülnek a gyűlölet és az elutasítás felett, ahogy az írva van: „A szeretet lefed minden bűnt.” A szeretet nem feltétlenül oltja ki a vétkeket, sokkal inkább föléjük emelkedik, mivel olyan nagy erejű, hogy felülírja a gyűlöletet.

Hatalma belső vágyunk van az élvezetekre, amelyek teljesen egoisztikusak, és túlfűtöttek, és azok is maradnak. De ezek felett, mi beborítjuk az összes gyűlöletet szeretettel.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.