Dr. Michael Laitman

Szeretet a gyűlölet felett

Nagyon nehéz kapcsolódni két világhoz egyszerre. Hogyan tudjuk létrehozni ezt a fajta kapcsolatot közöttünk ebben a világban hogy az segítse reformálni a lelkünket?

Ma, az egyesülésünkön keresztül, gyakorlativá tesszük a kabbalát. Általánosságban, a kabbala úgy ismert, mint egy dolog, ami segítségül hívja a szellemet, amuletteket, és valamilyen titkos erőkkel manipulál. Valójában a gyakorlati kabbala a kollektív kísérletünk az egység növelésére az emberek között, a Teremtő feltárása érdekében, amely nem más, mint a köztünk levő adakozó erő.

Mindannyian egoisták vagyunk, egyikünknek sincs meg az adakozás ereje; mégis, vágyunk arra, hogy ez ránk ereszkedjen, kitöltse a köztünk lévő teret, amely jelenleg gyűlölettel és haraggal van megtöltve. Mi ezen a módon születtünk, nincs módunk a természetünk megválasztására. Írva van a Tórában: „A szándék az emberi szívben, a gyerekkor óta gonosz.”

Ezért amikor elkezdünk egyesülni, a legkisebb fokozaton, nem más okból, mint hogy felfedezzük a Teremtőt, az univerzális erejét ez egységnek, ezáltal elkezdjük alkalmazni a kabbala bölcsességét. Ez a cselekedetet, előnyös a lelkek átváltoztatásához.

Valaki megtanulhat minden szöveget fejből, és lehet eredményes mindenben, de ez nem segít. Ameddig a személy nem kezd el komoly cselekedeteket végrehajtani, a többiekkel való kötelék által, a harag és az ellenállás ellenében is, nem fogja megérteni, mennyire gonosz a szívében lévő hajlam.

A Zohár Könyve leírja, hogy Rabbi Shimon barátai, akik a 10 kezdeti Sefirotot képviselték a felső rendszerben, az Arich Anpin fejében, egy nagyon magasztos szintjén, a világ alapjának. A saját szavaikkal elmondva, mielőtt ők belefogtak a tanulásba, és elkezdték volna feltárni a Fényt, tele voltak gyűlölettel, ellenállással, és nem vették egymást figyelembe. Mindannyian megdöbbentek emiatt. Még is körbeülték a könyvet, mert tudták, hogy a gyűlöletnek ez az ereje Felülről érkezett hozzájuk.

Megkapták a Zohár Könyvét, hogy foglalkozzanak vele, ami azt jelenti, hogy egyesülnek a gyűlölet és az elutasítás felett, ahogy az írva van: „A szeretet lefed minden bűnt.” A szeretet nem feltétlenül oltja ki a vétkeket, sokkal inkább föléjük emelkedik, mivel olyan nagy erejű, hogy felülírja a gyűlöletet.

Hatalma belső vágyunk van az élvezetekre, amelyek teljesen egoisztikusak, és túlfűtöttek, és azok is maradnak. De ezek felett, mi beborítjuk az összes gyűlöletet szeretettel.

kn

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,524 seconds.