Dr. Michael Laitman

A hit ösvényén

Kérdés:

Amikor én az adakozás edényét kérem magam számára állandóan azt látom, hogy még nem rendelkezem azzal. Hol van itt helye a hitnek?

Válaszom:

A hit elérése nagyon nehéz. Végül is mindez a Machsom (a minket a spiritualitástól elválasztó határvonal) átlépését jelenti. A hit az adakozás tulajdonsága (Hafetz Heszed, csak adakozásra vágyva), a Bina tulajdonsága, az adakozás Fénye, Hasszadim (kegyelem). A teljes hit az a Hasszadim Fénye együtt a Hochma (bölcsesség) illuminációjával.

MI itt egy nagyon magasztos szintről beszélünk. Annak érdekében hogy ezt elérjük önzőségünk fölé kell emelkedjünk, ki kell jöjjünk Egyiptomból (Machsom átlépése), el kell szakadjunk a Fáraótól (a bennünk levő önzőségtől), és el kell érnünk a Fény, vagy adakozás erejét (tulajdonságát) magunkon belül. Ez a hit kezdete.

Ezután jön a “negyven év a sivatagban” időszaka, amikor mi elérjük a hitet, az adakozás tulajdonságát, azt önzőségünk fölött fokozatosan megépítve. Azáltal hogy befejeztük ezt az időszakot olyan hitet kapunk, mely az összes vágyaink fölé emelkedik, a teljes Egyiptom fölé. Most már készen állok arra, hogy belépjek a teljes hitbe, megkapjam a Hasszadim Fényén belül a Hochma Fényét, a Teremtő érzékelését, felfedezését.

Ez az Izrael Földjére való belépés: az Egoizmus (Fáraó) korrigálva a Fény által az adakozás tulajdonságának (Hafetz Heszed) szintjére, mely most már azért dolgozik hogy megkapjon a Teremtőtől az adakozás érdekében. Más szóval a mi vágyunk most már arra aspirál, hogy egyenesen a Teremtőhöz jusson (Izrael, Yashar-egyenesen, Kel-a Teremtőhöz)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.