Dr. Michael Laitman

Minden probléma a csoporthoz vezet

Rabash Írásai: “Mik a balszerencésk melyek a gonoszakat érik…”: “A bölcsek azt mondták: A balszerencse csak akkor jön a világra amikor abban gonoszok vannak, és mindaz az igazzal kezdődik…”

Lehetetlen egyedül előre haladni. A zuhanások sorozata olyan hatalmas önzőség megjelenését okozza a személyben, hogy ő azt kérdezi magától: “Lehetséges ebből egyátalán kikerülni?!” Ez az amikor egy állandó szükség emelkedik elő mindebből azt okozván hogy a személy a csoporthoz fordul. Csaki ott, együtt a többiekkel képes ő azt az erőt magára hívni, ami képes őt kivezetni.

Az összes erőfeszítés a független felemelkedésre kudarcra van ítélve. Semmit nem vagyunk képesek itt egyedül tenni. Mindez azért van mert a személynek a törést kell korrigálnia, a szégyent, és elő kell készíteni a magából való kilépést felebarátja irányában.

Ennél fogva az összes zuhanások arra szolgálnak hogy elhozzák nekünk saját tehetetlenségünk megértését, hogy mi a csoporthoz forduljunk, más választás hiányában.

És akkor a csoport segítségével meg kell szerezzük a Teremtő fontosságának megértését. A fontosság hajt majd minket arra hogy a kiutat keressük, és az elhoz minket a helyes döntéshezÉ csakis a környezetben leszünk képesek megtalálni az előrejutáshoz szükséges erőt.

A környezet ahogy mi megértjük egy művi kép. Az csak úgy tűnik mint egy idegen elem a személy számára, és ez szándékosan lett így megteremtve hogy mi képesek legyünk elutasítani önzőségünket, élvezet iránti vágyunkat.

Ennél fogva a balszerencsék annak érdekében jönnek hozzánk, hogy egyre inkább felfedezzük a “bűnözőket” magunkon belül, de ugyanakkor azok az “igaznak” nevezett állapotokra jönnek.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,198 seconds.