Dr. Michael Laitman

A szándék vagy az ember születése

Az örömvágy az anyagunk, a szándék pedig a formája. Hanem addig nincs szándék, azaz forma, amíg az örömvágy nem találkozik a Felső Fény megvilágításával, és e találkozás ki nem alakítja a formát.

Magam nem alakíthatok ki egy szándékot a Teremtő felé. Csak könyörgéssel fordulhatok hozzá (MAN, női vizek emelése) s akkor a MAD (férfi vizek) vagy a Felső NHY-je a Visszavert fénnyel együtt leereszkedik. És a Felső Visszavert Fénye beöltözik az anyagomba, akkor megkapom a formámat.

Az alsó rész  (NHY) a felsőből beleöltözik a lentibe s kiképzi az alakját. A lenti nem tud semmit se tenni, csak kérlelhet: “Adj nekem adó formát!” De a Felső Erő dönti el ennek a  formáját, s ezért kell magunkat lecsökkenteni.

Ezért van, hogy a csoport az juttathat nekem vágyat, hogy akarjam a felső Erőt, de a csoport nem dönthet ennek formájáról; csak e szükségletet ösztönözheti. S ha  Felsőt kérem, felemelve a  MAN-t, (női vizek, Malkut a Bina felé) akkor sem diktálom, nem az akaratomat erőltetem rá. Ha én ragaszkodnék egy bizonyos alakhoz ezügyben, az nem lenne adás.

A kérésem az infó-géntől, a mémtől a lenyomattól resimo-tól függ, s ez már bennem van. A MAN, emelésével emelem a resimót, ezt a mém-et, hogy a felső Erő párosulhasson vele (Zivug): a férfi és női részek egyesülnek, mint a gyereknemzéskor.Ez a felső egyesülés által nemzett forma készen kerül hozzám.

Minden formám már belém van írva a Resimo-láncokban. Nem én döntök a sorsomról, csak az egyik alakomból másikba való átmenetbe belehelyezem magam. A formák előre meghatározottak, a lelkem gyökere dönti el, s az evilágba születésem a formájukat. És ugyanezen az ösvényen kell visszaemelkednem.

Azt dönthetem el, hogy hogyan kerülök át egyik szintről a másikra: csapások által, vagy a Fény által bevonzva. A sebességet is eldönthetem, hogy akarok e a teremtőtől tanulni, vagy bottal kell noszogatnia.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.