Dr. Michael Laitman

A törés: fény-szikra minden részben

Kérdés:

Hogyan különbözik a munka a “gonosszal” és az “igazzal”?

Válasz:

Először is, értsük meg, hogy itt az embernek a Teremtővel kapcsolatos viszonyával összefüggő állapotok megtapasztalásáról beszélünk. Ahogy a  Báal HáSzulám elmondja a Tíz Szféra Tanának Bevezetésében, át kell mennünk eme állapotokon az ösvényen: a teljesen gonosz, a nem-teljesen gonosz, a tökéletlen igaz és a tökéletes igaz állapotain.

Hogyan mérem meg ezeket a helyzeteket? Bárkit megkérdezünk, azt fogja mondani, hogy a tökéletes igazak közt van, esetleg tökéletlen igaz. De az egyetlen mérce az egó lenullázása a csoport érdekében. Tehát a társak, a környezet a mértékegység. A közös Vágy ( hordozója, kelyhe a Kli) azért lett összetörve, hogy aztán mi a fejünket meghajtva a csoport előtt, megtudjuk, hol a helyünk s ez erőt ad nekünk a teremtőtől.

A törés után a  Kli szétesett sok-sok kis részre. A Teremtpő, aki benne volt, szintén szétesett és most a részekben lakozik. Ez a felső Erő által készített puzzle kirakósjáték része. HA összerakjuk., összerakjuk a közös lelket, a teremtőt s a részekben bujkáló Fényeket.

Ebben a világban az önközpontúságban (egoizmusban) mindez a fizikai csoportban jelenik meg. A valóságban persze nem csoport ez. HAnem egy spirituális elhivatás. A csoportban együtt lenni akaró és beszélő vagy akár éneklő emberek különbségei helyett azonosulsz velük és észreveszed a saját részedet (hordozó Kli-det) a másikban,  amit a Teremtő beléd plántált.

A társak arca mögött a szellemiség, a lelkiség környezete rejtezik. Most fogod csak felfedezni, hogy a jelen helyzet, a megtörtség csak a társak általi közös szellemi munkában tud helyrejönni: ez a spirituális munka. Ha  a teremtőnek nincs értéke számodra, “bűnösnek” érzed magad és hogy a fontossága nőjön, a társakhoz fordulsz. A csoportban vannak a hordozók (Kelim) amiben a teremtő lakozik: a Fény megvilágítja s eljut hozzá  a lelkiség értelme. Tehát minden egy helyen van. Az ember együtt van a saját maga réseivel, amit idegenekben idegennek észlel most még.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,119 seconds.