Dr. Michael Laitman

Az okoskodók átka

Kérdés:

Miért nem tudunk ragaszkodni a felsőhöz s benne látni minden történés okát s ezúton haladni?

Válasz:

Ezt hívják úgyis, hogy valakit “a gondolat halványra betegít”. mert van egy “gátlás” a fejünkben, ami akadályozza a haladásunkat, s nem tudunk semmit se tenni. Mindenki úgy érzi, mindent ért és bármit meg tud tenni.  Az ember nem képes kiiktatni a testi észt, az “én”-t.

A fokról fokra, lépésről lépésre történő felépülés törvénye szükségessé teszi, hogy az előző fokot megszüntessük, s a következőbe átlépjünk. A növények is így fejlődnek. Minden sejtjük átalakul fokról fokra. Csak nekünk szándékosan, tudatosan, akarva kell alakulnunk.

természetben az ilyesmi ösztönösen automatikusan történik. Íg alakul az embrió a méhben, minden gyereknél. Ha egy szakmát meg akarok tanulni, nyilván a saját akaratomat el kell felejtenem s követnem kell az oktatót. Azt kell akarnom, hogy mutassa, mit kell tennem, és ismételnem kell utána.

Újra meg újra megteszem, amíg a lényegét megértem. Ha elégszer elismétlem, akkor megértem, miért pont úgy kell, s nem másképp. Amíg az önzésem támogat, nem nehéz a saját akaratomat, vágyamat elhallgattatni a tanulásért.

Azonban ebben az esetben az egó-vágy nem akar elhallgatni, s így aztán semmit nem tanulok! Mint egy makacs öszvér (Hamor) (ami  rímel az anyag -homér szóra) nem mozdulok, még halálos veszedelem ellenére sem!

És bizony ez nem üres fenyegetés!  Lehet, hogy véget ér az életünk, anélkül, hogy az eléréshez jutottunk volna. Minél okosabb valaki, annál nagyobb gond ez neki.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.