Dr. Michael Laitman

Az utánzás előnye

Kérdés:

El kell hinnem, hogy mindaz, amit a kabbalisták mondanak, igaz?

Válasz:

Pontosan ez az, amit a “bölcsekben való hitnek ” neveznek. Valójában nincs más választás: Hinni kell a kabbalistáknak, ahogy a fiatalabbak hisznek a felnőttekben a felnőtté válás érdekében.

A mi világunkban, egy gyermek megbízik a felnőttekben; különben hogy lenne képes túlélni? Elérne bármit is, ha nem figyelne a felnőttekre, nem szerezné meg a szükséges eszközöket tőlük, és nem tanulná meg, amit azok tesznek, egy utánzáson keresztül, mint egy kis majom?

Nem véletlenül vannak a majmok úgy vonatkoztatva, mint átmeneti szint az állati világ és az emberi lét között. „Majmolni” azt jelenti, hogy emberivé lesz. A gyermek látja a felnőtteket és másolja őket újra és újra.

Ha ez így van, akkor hol mutatja fel a gyermek a saját intelligenciáját? Ezt kimondottan a megfigyelés és a külső mozdulatok másolásával mutatja meg. Ennek köszönhetően később megérti azok belső lényegét.

Ez úgy van leírva, hogy: “A cselekedeteiden át ismerlek meg Uram.” Nincs más választásunk, mint a kabbalisták tanácsainak elfogadása, a saját értelmünk felett, mivel ezek az ajánlások nagyon magas szintekről származnak. Ez azt jelenti, hogy úgy kell cselekednünk, mint egy kisgyerek egy felnőtt előtt.

Gyakran ezek a tanácsokat nehezebb felfogni, mivel a bölcsek szavai eltorzulnak bennünk. Mindazonáltal amennyiben valaki képes irányítani a dekódolást és az teljes átvitelt, annyiban lesz sikeres a felfogásban. Bizonyos dolgok felfogása „szájról szájra” való tovább adás által, gyors haladást biztosít. Mások a „szájról a fülre” módon szerzik meg a szükséges információkat, de a fejlődés sokkal lassúbb. Még ez a módszer ismert: a fiatalabbak, az idősebbektől tanulnak.

A kulcs, a „majom” szerepének elfogadása, és tanulni az igazi emberektől. Végül is, két különböző fejlődési fokozatról an szó.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.