Dr. Michael Laitman

Megtanulni hazugság nélkül élni

Kérdés:

Azt tanuljuk, hogy a korrekció egy belső folyamat, és hogy el kell választanunk a külső világtól. Azonban másrészről egy összekapcsolt valóságban élünk, és érzem, hogy a Kabbala elkezdte befolyásolni a mindennapi életemet. Én ügyvéd vagyok, és annyira gyakran kell ravaszkodnom az emberekkel, hogy elkezdtem érezni, hogy képtelen vagyok már hazudni nekik! Mi tehetek ebben a helyzetben?

Válasz:

Na, igen, mit tehetnél?…, Ha én egy maffiának vagyok a tagja, ami folyamatosan megrabol embereket, hogyan maradhatok benne, ha már képtelen vagyok hazugságokra?

Sok ehhez hasonló foglalkozás van. Ha valaki egy egoisztikus rendszer tagja, akkor ezek alapján a törvények alapján kell tevékenykednie. Ezért látható, hogy a kabbalisták elkezdenek egyre egyszerűbb munkát keresni, és egyáltalán nem gondolkoznak magasabb pozíciókban.

Megértem a megjelenő nehézségeket, amikor valaki ezekben a munkakörökben van, és nagyon nehéz megváltoztatni az életszínvonalát. Még is el kell rendeznünk az életünket olyan módon, hogy többé-kevésbé az igazság határain belül működhessünk, még akkor is, ha nem létezik olyan, hogy spirituális igazság, csak emberi igazság. Olyan pozícióba kell kerülni, ahol nem kell hazudni, lopni, bántani embereket, mert valóban, aki az úton jár, érezni fogja, hogy képtelen erre.

A spirituális fejlődés megváltoztatja az embert, többé nem tudja elfogadni a hazugságot, főleg nem azon a hatalmas skálán, amin az üzleti élet hétköznapi egoistái teszik azt nap, mint nap. Ez sok foglalkozásban is egy valódi probléma, amelyek az emberi kapcsolatokhoz kötődnek.

Egyik oldalról, a kabbala módszere kizárólag az ember belső világának korrekciójára irányul, és a társai felé való viszonyulására, akikkel egy csoportba tartozik. Mégis, képtelen lesz tisztességtelenül cselekedni a külső világgal szemben, még ha azok nem is tartoznak a csoportjába. Teljesen megváltozik, mert egy integrált személyiséggé válik. Nem tud többé hazudni, semmilyen öncélú okból, és bántani ezzel másokat. Ez a korrekció következménye.

Máskülönben miért kellene a belső világot magát korrigálni, ha minden változatlan maradna az ember külső viselkedésében? A végén el kell érnünk, egy kijavított létezést a Földön. A Reformáló Fény magunkra vonásával, elkezdjük érezni ezt az utat, és tény, mi sokkal több mindent fogunk ezért érezni. Képtelenek leszünk hazudni, vagy bántani a másikat.

Az igazság az, hogy „úgy szeretni felebarátunkat, mint önmagunkat,” azt jelenti, hogy a másikban a Teremtő elé törekvést szeretjük. És amikor elkezdünk változni, az egész világgal megváltozik a viszonyunk. Ez az, ahogy a Fény befolyásol bennünket.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.