Dr. Michael Laitman

Mikor a szív és az agy egyesül

A legfőbb fogalom szerint a teremtő Egy, Egyedi, s Egyesített. Egyetlen egyedi felső erő az egész teremtés teremtője. Létezett a teremtés léte előtt, vele létezik, s létezni fog ennek elmúlása után: egy erő, mely minden állapotban létezik.

Többféle szempontból megvitathatjuk, ami a tökéletességünk hiányát jelzi, ezért határozzuk meg a Egy-nek, Egyedi-nek, de a Felső Erő minden meghatározása csak a saját szempontunkból érvényes.

  • Egy azt jelenti, nincs más erő, mely az univerzumot irányíthatja, írva van:  “ nincs más rajta kívül.”
  • Unikális, egyedi: mert minden tettében egyesült s nincs más irányultsága.  
  • Unifikált, egyesített azt jelenti tehát, hogy még ha jelentéktelennek vagy ellentmondásos is néha, csak mert mind sokféle helyzetben vagyunk, mely mind ellentétes Vele.  Hát ezért vannak eltérő észleléseink s írva van:  “Mindenki a maga hiánya szerint ítél.” De ahogy folyamatosan kijavítódunk, ezek a teljesen eltérő helyzetek egyetlen fogalomba egyesülnek majd.

Az “Egy” a tökéletesség. A kettő már eltér s az egyik tulajdonsága eltér a másikétól, kiegészítik egymást. Ha egy millió van s nem kettő, még kevésbé teljesek, hiszen akkor egymilliomod része van csak a teljességből, és hiánya van  999,999 résznyi.

Ha azt mondjuk, csak egy létezik, az azt jelenti, hogy minden benne van. De nem hiszem, hogy mindene megvan, mert én ellentétes vagyok vele, ám ez az én gondom, nem az övé.

Ha ő Egy, s minden Benne van, akkor mindegy, hogyan tekintek Rá: hogy jó vagy rossz, világos vagy sötét, hideg vagy meleg. Meg kell értenem, hogy az ellentétes tulajdonságok nincsenek benne. Ő sem nem jó, sem nem rossz. Ezek az ellentétek csak a befogadóban, a szemléletünkben léteznek.

Ha azt mondom, hogy a teremtő mindig csak Jó, az nem jelenti az “Egy” meghatározását. Az “Egy” azt jelenti, hogy nincs Benne sem jó sem rossz. Én döntöm el, hogy milyennek látom az Ő megnyilvánulásait. Közben ő Egy, valami teljesen elvont, túl azon, amit Jó-nak hívnak.

Minket inspirál az “Egy” jelentése, tisztasága, s az érzés, hogy elérhető. Ebben az “Egy”-ben  eggyé válik a szív és az agy.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.