Dr. Michael Laitman

Mikor megszólal a Szív-pont

Kérdés:

Intenció, vagy szándék…hajlandóság.Mi lehet az, ha csak a “vágy” lett teremtve? Az is egy vágytipus?

Válasz:

Nem. Az Intenció, a szándék, a hajlandóság az már az  adótól érkezik . Felülről, a Teremtő Szikra- ez a szív-pont.

Tény, hogy mi a törés következményei vagyunk. Korábban a Végtelen (Ein Sof) rendszere létezett s ott a Vágy és a Fény egy voltak. De aztán e kelyhek (hordozók, szervek, Kelim) szétestek.

Mit adott? Most a testi világban is van vágyunk, de Fény megvilágítása helyett csak szikrák villannak fel. Megtört a vágyunk és ma a kapás-szándék egoista intenciója vezeti. Nemzedékről nemzedékre, az ásványi-növényi-állati szinteken át alakult ki ez.

Aztán sok életcikluson át elér a pontig, ahol az Adó Fentről (az önzetlenségből)  fényszikra lesz az ember szívében. “És én ? ” kérdezi, ráébred az életére és elindul egy harc belül.

Az állati szinten még nincs belső harc, mert ott az ösztön az úr. Mindenben nyerni akarunk s kihasználni másokat.

Minden ember, öreg és fiatal, mindig nyerni akar, maximálisra tör. Nincs más vágy, csak a kéjvágy, az öröm vágy, a nyerés vágy. Ezt értelmesnek látják s eszükbe sem jut semmi más. A belső talajból nem nőnek kérdések, amíg csak emlősként éldegélünk. A lényeget e belső hitrendszer prizmáján át nézzük.

A mi nemzedékünkben kifejlődik egyesekben a szív-pont, s a vágy kielégületlen marad, tehetetlenek leszünk, kétségbe esünk. Ez a valódi lélek születése bennünk. Ekkor indul el az ember kifejlődése.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,115 seconds.