Dr. Michael Laitman

Mind ez a kapcsolatunkon belül

Kérdés:

Hogy kapcsolódik az igazság feltárása, a lelkek kölcsönösen összekapcsolt rendszerének felfedezéséhez?

Válasz:

Ez egy és ugyanaz. A kölcsönös kapcsolat maga az igazság. A kapcsolatunk hálóját nevezzük “edénynek” (Kli). A Teremtő lenyomatot hagyott az élvezet megkapására irányuló anyagban, és belepecsételődött annak teljes vastagságába. Most, az én bensőmben van egy üreges terület, egy bevésett képpel.

Ez a kép be van foglalva a vágyaink kapcsolódásába, amit a Teremtő kitölt, ha azok korrigálódnak. Ebben az esetben ez a hálózat maga a Teremtő lesz. Az egyesített pontoknak a hálózatát nevezzük úgy, hogy “ A Végtelen Világ Malchutja.”

Fokozatosan a Teremtő feltárja magát és elhagyja a lelkek rendszerét, a világok leereszkedésének kioldási helye. Ahogy Ő egyre jobban eltűnt, a lelkek egyre jobban és jobban szemben álltak egymással, átfordulva az ellenkező oldalukra (Sitra Achra) ahol a kapcsolat törött, kiüresedett, és egoisztikus természetűvé vált. Ez azt eredményezte, hogy egy fizikai világban találtuk magunkat, a kölcsönös kapcsolat helyett, ahelyett, hogy a Teremtő kitöltését élveztük volna, ürességet tapasztaltunk meg, és elszakadást egymástól.


Valójában folyamatosan érzem a Teremtőt. Végül is senki más nincs rajta kívül a számomra, hogy érezzem, mivel csak Ő van meg én. Azonban a pillanatnyi valóságban én a jelenlegi, egoisztikus létezési állapotomnak megfelelően fogom Őt érzékelni.

A folyamat célja, az igazság, az autentikus állapot feltárása, ha levetettem magamról az összes takaró réteget. A köztünk levő kapcsolat újra megtalálása, a pontok, ahol láthatom, hogy nem emberekhez kapcsolódom csupán, hanem lelkekhez és vágyakhoz is. Ez van benne, ennek a kapcsolatnak a természetében, a lényeg, a nagyság, amit a Teremtő feltár a számunkra. .  Nincs más valóság, mint egy integrált, kölcsönös kapcsolat. Ez áthat mindent, amit teszünk, amit érzünk, nincs ezen kívül más. Mi ezen belül vagyunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.