Dr. Michael Laitman

Mind ez a kapcsolatunkon belül

Kérdés:

Hogy kapcsolódik az igazság feltárása, a lelkek kölcsönösen összekapcsolt rendszerének felfedezéséhez?

Válasz:

Ez egy és ugyanaz. A kölcsönös kapcsolat maga az igazság. A kapcsolatunk hálóját nevezzük “edénynek” (Kli). A Teremtő lenyomatot hagyott az élvezet megkapására irányuló anyagban, és belepecsételődött annak teljes vastagságába. Most, az én bensőmben van egy üreges terület, egy bevésett képpel.

Ez a kép be van foglalva a vágyaink kapcsolódásába, amit a Teremtő kitölt, ha azok korrigálódnak. Ebben az esetben ez a hálózat maga a Teremtő lesz. Az egyesített pontoknak a hálózatát nevezzük úgy, hogy “ A Végtelen Világ Malchutja.”

Fokozatosan a Teremtő feltárja magát és elhagyja a lelkek rendszerét, a világok leereszkedésének kioldási helye. Ahogy Ő egyre jobban eltűnt, a lelkek egyre jobban és jobban szemben álltak egymással, átfordulva az ellenkező oldalukra (Sitra Achra) ahol a kapcsolat törött, kiüresedett, és egoisztikus természetűvé vált. Ez azt eredményezte, hogy egy fizikai világban találtuk magunkat, a kölcsönös kapcsolat helyett, ahelyett, hogy a Teremtő kitöltését élveztük volna, ürességet tapasztaltunk meg, és elszakadást egymástól.


Valójában folyamatosan érzem a Teremtőt. Végül is senki más nincs rajta kívül a számomra, hogy érezzem, mivel csak Ő van meg én. Azonban a pillanatnyi valóságban én a jelenlegi, egoisztikus létezési állapotomnak megfelelően fogom Őt érzékelni.

A folyamat célja, az igazság, az autentikus állapot feltárása, ha levetettem magamról az összes takaró réteget. A köztünk levő kapcsolat újra megtalálása, a pontok, ahol láthatom, hogy nem emberekhez kapcsolódom csupán, hanem lelkekhez és vágyakhoz is. Ez van benne, ennek a kapcsolatnak a természetében, a lényeg, a nagyság, amit a Teremtő feltár a számunkra. .  Nincs más valóság, mint egy integrált, kölcsönös kapcsolat. Ez áthat mindent, amit teszünk, amit érzünk, nincs ezen kívül más. Mi ezen belül vagyunk.

kn

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

65 queries in 0,696 seconds.