Dr. Michael Laitman

Ne várj a kritikus tömegre

Közelebb kerülni másokhoz azt jelenti, hogy közelíted a vágyaikat és gondolataikat a sajátunkhoz, amíg nem érezzük olyan közelinek, mint a saját gyerekeinkét.

Ilyen módon aztán az egész világ fontos lesz majd, mintha a családom tagja lenne mindenki.

Aztán egyre jobban fogom majd érezni ezt a “családias” kapcsolatot, míg rá nem érzek, hogy ők a részeim, sőt, mi több: ők az én részeim, ők is én vagyok. Ez egy lélektani helyzet.

Ahogy közelítek másokhoz, megérzem azt az erőt, ami a köztünk lévő teret kitölti. Itt, a köztes terem tövében jelenik meg a Teremtő. Minél erősebben aggódom minden egyes embertársamért a világban, annál közelebb kerülök a Teremtő/Adóhoz, annál több az esély, hogy feltárom Őt.

Ha viszont elutasítom őket és a lehetőségeket a közelebb-kerülésre, és az önközpontú érdekeimmel veszem körül magam, ezzel elzárom magam és mindenki mást a Teremtőtől, a józástól, a teljességtől. És így a gonoszt és a szenvedést növelem a világban.

Ha az emberek nem kezdik el használni a Kabbala tudományát, akkor elkezdenek eltávolodni egymástól, egyénenként és nemzetenként is. Akkor a sötétség beburkolja majd őket, a mostaninál is mélyebb szinten. A teremtő is elhúzódik  egyre inkább tőlünk, s aztán eléri a kritikus tömeget és kitör a világháború. Minden attól függ, hogy ez a belső Erő mennyire van közel vagy távol. A távolodása okozhat robbanásokat, katasztrófákat, járványokat, háborút, akár világháborút is.

Most csak “száműzve” vagyunk (a Teremtő-érzés elvesztését érezzük). Hiszen nagyon is közel van, és még közeledik is, hogy feltárja a köztünk lévő globális kapcsolatrendszert. Még nincs túl késő. Meg kell értenünk, hogy felelősek vagyunk azért, hogy ez a tudás mindenkihez eljusson, s ez csak a (társakkal) közös vágyunktól függ

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.