Dr. Michael Laitman

Nézz magadba és ne fordulj el

Kérdés:

Hogy tudom ellenőrizni, vajon a szándékok,  a hajlandóságom a felső Erőhöz vezet-e? Milyen gyakorlatias tesztet javasolnak a  bölcsek?

Válasz:

A bölcsek ajánlata évezredek óta egyszerű: a csoportos munka gyorsítja az egyéni fejlődést, és jó gyakorlatozó terep. A csoportban az ember képes helyet találni a Felső Erő feltárulásának, annak, hogy mi megteremtjük az adást a teremtő-Adó számára. A közös tanulás és a társakkal való azonosulás által érjük ezt el.

De közben bármit is teszünk, nem szabad szem elől téveszteni, hogy ne fojtsuk el az egoizmusunkat, ne rohanjunk el a rossz érzésektől. Az ember ideje nagy részében próbálja elrejteni az egóját.

Bennünk gyűlölet, irigység, kéjvágy, hírnév-vágy, s más kapcsolati viszonyok uralkodnak. Néha olyan aprók ezek a vágycsírák, hogy a gonosz voltukat nehéz észrevenni. De amikor egy társamra nézek tudatosan vagy ösztönösen számítgatok: jobb vagyok-e nála, ennyire tudom elfogadni, mekkora  a hatalmam felette, hogyan tudom használni őt stb.

Valami módon mindig  nagyobbnak kell érezzem magam a társamnál. Még ha nem is találok rajta semmi kivetnivalód, vagy kritizálhatót, akkor is nagyobb vagyok és kész.

Tehát ha nem fojtom el s nem homályosítom el az egoista attitűdömet, akkor minden pillanatban tudok min dolgozni. összességében az ember evilági érzéseit nevezik “alaptalan gyűlöletnek” (Szináj hegye). Ez az ösztönös (állati) természetünk: minden embert gyűlölök természetem szerint. Hogyan is tudnék azonnal a harag  fölé-emelkedni és kiépíteni, megteremteni a szeretet?

Valami okból mindenkit gyűlölök, és csak akkor tudok folyamatosan dolgozni ezen, ha ezt nem rejtem el magam előtt semmilyen helyzetben, hanem mindet eszközként használom, hogy közeledjek az adáshoz, a  Teremtőhöz.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.