Dr. Michael Laitman

Nincs egy pillanat megállás

Kérdés:

Kinek kell felülkerekednie a gonoszon, nekem, vagy a Teremtőnek?

Válasz:

Nem számit, mások mit mondanak nekem a Teremtőről, nekem saját magamon kell dolgoznom a kezdetektől az utolsó pillanatig. Akkor, a feltárt dolgoknak megfelelően, képes leszek elmondani, milyen módon is történik mindez: a saját erőfeszítéseim eredményeképpen, önmaga által, vagy a Felső Erő bizonyos beavatkozásával.

Nem várhatunk semmit Fentről. Semmi nem fog csak úgy jönni. Az én erőm és erőfeszítésem alapján én tárom fel azt képet magam számára, ami egyébként már régóta létezik.

Minden azon múlik, mennyire vágyom erre. Olyan vagyok, mint egy gyermek, aki csak arra a fokozatra fog felnőni, ahová valóban fel akar. Ehhez a vágyhoz kell magamat hozzáadnom. Nem csak elképzelnem, hogy milyen lenne egy bizonyos fajta élet, ennek a „gyermeknek,” hanem oda is kell tennem magam.

A mi világunkban a gyermekek természetes módon fejlődnek, és alig tudunk lépést tartani velük. A gyermek körbe szaladgál, és folyamatosan akar valamit. Ez az, ahogy viselkedünk, kell a spiritualitásban. De látni kell, különben nem fejlődnénk és növekednénk. Azonban amit mi teszünk, ahelyett, hogy megállnánk egy-egy pillanatra, állandóan megállunk, sőt még ha már kifutottunk az időből is csak egy helyben toporgunk és rágódunk.

Megáll egy gyermek akár egy pillanatra is? Nem, egy pillanatnyi megállása sincs. Minden pillanatban ki akarja magát tölteni ezzel a világgal. Nekünk ugyanezt kell tenni a spiritualitással.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,148 seconds.