Dr. Michael Laitman

Növekedés a nullpontról

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a a saját építkezésünk érdekében két erőt kell használnunk, megszerzést és adakozást.  Mi van olyankor, ha két erő helyett, csak egy van a birtokunkban, a megszerzés ereje?

Válasz:

Mindenki rendelkezik mindkét említett erővel, kivéve, ha valaki nem akarja használni a másodikat! Mi elkezdünk emelkedni alulról felfelé, a nulla pontjától az adakozásnak, addig ameddig nem végig nem megyünk a 125 spirituális fokozaton és meg nem szerezzük az abszolút adakozást. De a nulla pontja az adakozásnak nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem birtokoljuk, hanem azt, hogy egyszerűen nem használjuk ezt az erőt.

Nem mondhatjuk, hogy semmi nem létezik ebben az univerzumban; ez az erő nem csak egyetlen emberben jelenik meg, az érzékelésében. Annak a ténynek az igazolására, hogy ez létezik, az egyik pillanatban kibomlik a személyben, a következő pillanatban megint csak eltűnik. Ezt tekintjük nulla pontnak. Valójában azonban ez nem létezik, kizárólag az emberi érzékelésben.

A személynek van szabad akarata magára vonni az adakozás erejét, ebből a zéró pontból, Ennek érdekében, a személy kapott egy környezetet, ami tartalmazza a tanítót, a csoportot, és a könyveket. El kell kezdeni alkalmazni ezeket a mindennapi munkában, a személy nulla adakozási pontján, de ez egy nulla pont lesz ekkor is csak.

Végül is, valaki csak akkor tudja, magára tudja vonni az adakozás erejét, amikor kapcsolódik valaki máshoz, aki szintén vágyik ennek a megtapasztalására. Tehát az ilyen kapcsolat kiépítéséhez, nem zárhatja be valaki önmagába önmagát! Milyen egyéb mód van az adakozás feltárásának?

A megszerzés ereje egyetlen emberbe koncentrálódik, azonban két ember kell az adakozás erejéhez, tehát csak két ember között működhet. Ebben rejlik a legnagyobb különbség az egoista és az altruista választásban: az egójában mindenki egyedül van, de az adakozásban mindenkinek szüksége van egy helyes környezetre. Máskülönben hol tudná azt megvalósítani? Hol találná meg ezt az erőt, és igazolhatná, hogy valóban birtokolja?

Ezért mihelyt a spirituális szikra felébred valakiben és hívja a lélek fejlődésére, azonnal elvezetik egy csoporthoz, és megkapja az utasítást: „Válassz!” Ez az, ahogy a szabad akarat működik: a helyes környezet kiválasztásában.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.