Dr. Michael Laitman

Tőlünk csak egy dolog függ

Kérdés:

Hogyan tudjuk növelni egy nagyobb egó-erő feltárulásakor a legyőzésére irányuló vágyat?

Válasz:

A késztetéseink, bárhogy néznek ki számunkra, a legjobbtól a legrosszabbig mind egy közös Vágy- éslélek-rendszerben tárulnak fel, melyek a teremtés terve szerint haladnak előre. Tehát soha semmi sem csak az egyéntől függ. Mind fogaskerekek vagyunk egy nagyobb rendszerben, a késztések, az ösztönök, a vágyak sokaságát kell felfedezzem magamban.

Nem számít, mi történik egy emberben, nem érdemes biztosnak lennie benne. Nem mi döntünk, nincs hatalmunk a dolgok felett, hisz a közös rendszert sem mi határozzuk meg, amely sokféle helyzetbe kerülhet. Sokezer rajtam kívüli faktor dönt benne. A jövőre sem érdemes gondolni, mert az sem tőlünk függ, hanem a rendszer előrelépése igényei szerint.

Tehát csak azon az egy lépésen kell gondolkoznom, ami tőlem függ mégis.Persze ez is a a felső Erő tartalmaiból áll. nem én, hanem a Felső Fény világítja meg nekem. Nekem a leltáromat kell elemeznem, (magamért vagy másért teszem) s ebben megtalálni a pontot, ahol én döntök az irányról. Akkor ott egy világos és pontos tettre van szükség, s én csak megnyomom a gombot.

Ez a feladatom: minden percben megtalálni, mi az, ami tőlem függ, s azt megtenni. Ha ezt az elemzést megteszem, sok mindent feltárok, s így ha megnyomom a gombot, beindul az egész rendszer s észlelem, része leszek, elfogadom.

Vagyis része leszek a rendszernek, mint egy egész. Tehát nem egy labirintusbeli patkány vagyok, aki megtalálja a kajagombot. Nem, én erőfeszítést teszek sokféle állapotban, s elérem a feltételét, az okát, a lényegét a történésnek.

És ha elérem a gombot, nyilván meg is nyomom. de minden a leltártól, az elemzéstől függ: ez az igazi kincs.

kgy


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.