Dr. Michael Laitman

Az új világ hajnala

Az emberiség még nem értette meg eléggé mit is kell, hogy felfedezzen, megértsen. Mi meg vagyunk zavarodva, és nem értjük mi az a helyes cselekedet melyet meg kell tennünk. Azonban a Kabbala tudománya nem arra szolgál, hogy életünket kényelmesebbé tegye a korporeális világban. Épp ellenkezőleg, arról informál minket, hogy nekünk el kell kezdenünk felemelkedni ebből a világból a felső világba, amely fokozatosan megjelenik számunkra.

Ott az élet teljesen különböző: az nem magunkon belül van, hanem közöttünk. Az Univerzum elementáris részecskéi között található térben mi teljesen új jelenségeket kezdünk el érzékelni, és elkezdünk másképpen érzékelni: megértjük hogy integrált lények vagyunk, melyek globálisan össze vannak kapcsolódva, és együtt élnek egy egységes rendszeren belül. Ahelyett hogy én csak magamat érzékelem, én elkezdem érzékelni ezt a rendszert egy egységként. És akkor mi elveszítjük egyéni lényünk érzetét. A személy “énje” egy kollektívává válik, az egész világévá.

A Kabbala elmagyarázza azt hogy ennek az átmenetnek a mi időnkben kell megtörténnie. Ezért van az hogy mi egy globális válságot látunk mindenben amely evolúciónk több ezer éve alatt lett megteremtve. Nekünk tudatára kell ébrednünk aannak hogy nem létezhetünk tovább az előző paradigmában, és eljött az idő hogy kilépjünk egy másfajta attitűdbe magunkkal és a világgal kapcsolatban. El kell kezdjük felfedezni az “űrt”, “ürességet” egymás között, mely hatalmas erőkkel van megtöltve, mely erők valójában irányítanak minket.

Ennek eredményeképpen mi megtanuljuk majd, kik is vagyunk, minek érdekében vagyunk itt, és akkor képesek leszünk egy teljesen másfajta életet elérni. Egyrészről mi erre kényszerítve is vagyunk a fájdalom által, másrészről valamilyen belső erő, egy hívás által vagyunk előre vonzva. Minden egyes ember rendelkezik ezzel a “szívben található ponttal”, egy kezdeti ponttal az új világból, mely most megjelenik ezen az “űrön” belül.

A Kabbala teljes bölcsessége olyan módon van felépítve, hogy felfedje ezt az új világot, vagy extra dimenziót számunkra, ahol mi még nem létezünk, és hogy elmondja, elmagyarázza nekünk a módot és eszközöket melyek segíthetnek minket hogy kifejlesszük képességünket annak érzésére és tanulmányozására, valamint hogy képesek legyünk azzal kölcsönhatásba kerülni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.