Dr. Michael Laitman

Tanulás a Teremtőtől

Kérdés:

Hogyan láthatom a Teremtő munkájának példáját? Az én mindennapos életemben képes vagyok megmondani mit is akar Ő megmutatni nekem?

Válaszom:

A Teremtőt közvetlenül érzéseinken belül fogjuk felismerni. A lelkem olyan módon van felépítve, hogy azon belül az elkezdi érezni a felsőbb lélek egy bizonyos darabját, melyet az példaként mutat. És akkor én követem ezt a példát, úgy tekintve arra, ahogy egy gyermek tekint a felnőttre. És amikor a gyermek példát kap a felnőttől, ő ugyanazt akarja megcselekedni.

Azonban mi nem vagyunk képesek ilyen példákat életünkben találni, mivel mi még mindig nem rendelkezünk az adakozás tulajdonságával. Mi csak akkor leszünk képesek ezeket a példákat megkülönböztetni, megtalálni, amikor rendelkezünk egy Kli-ven (edénnyel) mely segít minket abban, hogy mi hasonlóvá váljunk Hozzá. És akkor meglátjuk majd az Ő példáját a formák azonosságán keresztül.

Mi csak egy példát kaptunk. Amikor kétségbeesésbe esünk, akkor annak hátterén mi egy csoporthoz vagyunk vezetve, mely csoport a Kabbala tudományát tanulja. És akkor azt mondják nekünk: “Kezdj el egységre lépni lépni a barátokkal, és kezdjél el a Kabbala könyvekből tanulni velük együtt”. Csak akkor, a megfelelő tanulás segítségével, a barátokkal való kapcsolat kiépítésével, és az egó elutasításának kezdetével jön el a Fény, és segít nekünk felül emelkednünk önző vágyunkon. És csakis ezután leszünk képesek megszerezni a felső tulajdonságokat.

Azonban csakis akkor lehetséges a Teremtő példájának a megszerzése, amikor rendelkezünk a Kli-vel, melyben képesek vagyunk azt megvalósítani. Azáltal hogy bebizonyítjuk hogy meg van a lehetőségünk a Vele való azonosság elérésére, mi megkapjuk azt a képet, amelynek megfelelően mi felépíthetjük a Teremtővel való azonosságunkat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.