Dr. Michael Laitman

A fejlődés abszolút mérőeszköze

Kérdés:

Segítené spirituális fejlődésünket, ha pontosan tudnánk hol állunk a kövületi, növényi, állati és emberi szintek skáláján? Mitől függ a fejlődésünk? Milyen eszközök segíthetnek minket annak eldöntésében hol is vagyunk? És hogyan tudunk megváltozni?

Válaszom:

Mindez abban a pillanatban dől el amikor a személy a csoporthoz érkezik. Ő akkor magát csakis környezetével kapcsolatban kezdi elemezni. Mennyire aspirál barátjai irányában, az adakozás általános erej irányában, arra hogy midenkit egy vágyként érezzen?

Ez a közös vágy az a Lélek mely teremtve lett. És ha mi azt egy egységes egészként érjük el, értjük meg, akkor azon belül mi megérezzük az adakozás tulajdonságát, a Teremtőt. Pontosan azért történt, hogy képessé tegyen minket a mérésre, elérésre, és állapotunk feletti irányításra, hogy a közös lélek, a teremtés és a vágy végtelen számú részecskékre lett felbontva. A vágy minden egyes része, minden személy ennél fogva megkapta azt a lehetőséget, hogy elképzelje: a többi részek mind egységben vannak, annak megfelelően hogy ő erre az állapotra aspirál.

Amennyiben ez a személy, vagy részecske elkezd dolgozni azon, hogy egységre lépjen az összes többi résszel, azokat tökéletesnek látva, és megkapván tőlük az előrehaladáshoz szükséges megfelelő aspirációt, motívációt, és a spirituális előrehaladás fontosságát és értékét, akkor teljesen tiszta képességeket kap arra, hogy lemérje saját állapotát, és hogy segítséget kapjon kívülről.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.