Dr. Michael Laitman

A Képzeletem Játéka

Kérdés:
Sokszor hallotalak mondani azt hogy minden ami nehézségeket hoz nekem, sért vagy bánt engem az lényegében bennem van. Ezt hogyan tudom elkezdeni megérteni?
Válasz:
Amikor egy igaz valóság megmutatja magát nekem, észre veszem hogy én mindent belülről látok, és kívül nincsen semmi. A “rajtam kívül”-i elképzelés egyáltalán nem létezik hiszen minden az én érzékelésemben fordul elő, az én felfogásomban. És egy látszólagos valóság amit most látok: a világnak a tágassága, a végtelen Világegyetem, a Föld a tömérdeknyi részleteivel, ezt mind bentről érzékelem. Ezek szerint, amint az általános egoisztikus vágyaimat korigálom, ez az egész kép megváltozik.
De ezt a mi világunkban nem érezzük mert mi a valóságot abban a vágyban fogjuk fel ami minőségileg nem változik, csak nagyobbá vagy kissebbé válik. De ha megváltoztattuk a fő tulajdonságunkat a magunkba elnyelést, az adományozásra, az előző felfogásunkat kívülről kezdenénk érezni, és így azt hogy mi történik helyesen helyesen tudnánk megítélni.
Ez nem egyszerü. Ezt nehéz megfogni és lehetlen megérezni. Ez az átkapcsolás hírtelen történik meg, csak a Felső Fény miatt ami fokozatosan, egyéni cseppekkel hat rajtunk.
Egy ember új tulajdonságokat szerez a megszokott tulajdonságaihoz (Kelim-jeihez) adódva. Ez a világ nem tünik el, de mellette, egy további valóságot, egy újabb részt kezd el érzékelni. Csak akkor érti meg hogy ő hol is helyezkedik el, csak akkor érzi meg igazán hogy a mi világunk csak egy illúzió.
hd

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.