Dr. Michael Laitman

A semleges zónán belül

Kérdés:

Írva van, hogy a teremtménynek a Teremtőt függetlenül kell elérnie, de mit jelent mindez?

Válaszom:

Mi is a függetlenség, és hol találhatom azt meg?

Meg kell találjam, hogy mi is az én függőségem, ki vagy mi az amitől függök, és mi az ami rajtam múlik, vagy ami nem múlik rajtam. Lehetséges hogy én független vagyok, vagy nem, és nekem ezzel vagy egyet kell értsek, vagy sem. Miután elvégeztem állapotom ezen analízisét, én felfedezem hogy én a Teremtőn kívül létezem.

Mindez azért lehetséges mivel a Teremtő mint két erő rám való hatásaként van kifejezve, egy pozitív erőé, és egy negatív erőé, vagy jobb és bal oldalak. Ezért van az hogy létezik egy állpot közöttük ahol ők semlegesítik egymást, mint a tér két mágnes között.

Én a semleges zónában vagyok. A jobb vonal az adakozás ereje, míg a bal vonal a megszerzés ereje, és én közöttük vagyok. Én a két erő által vagyok befolyásolva, mégis ugyanakkor nem vagyok befolyásolva semmi által. Az ő semlegességük bennem van. Mindez azt jelenti, hogy egy részről a Teremtő létezik, és ez a két erő befolyásol engem, de azok engem egy olyan módon befolyásolnak hogy én nem érzem hatásukat, mivel azok semlegesítik egymást magamon belül.

Szóval egyrészről “Nincsen más Rajta kívül”, de másrészről “Ha én nem teszem meg, ki teszi azt meg helyettem?” Ezt a semleges zónát hívjuk a Tifferet Szfira közepének. Amennyiben én megtalálom ezt az állapotot, akkor az a kezdőpont ahonnan személyesen eldönthetem mit választok: a jobb, adakozó oldalt, vagy a bal megszerző oldalt fejlődésemben.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.