Dr. Michael Laitman

Kapcsolódjunk a felemelkedés érdekében

Kérdés:

Hogy kapcsoljuk egybe az ellentéteket?

Válasz:

Egymással szembenálló dolgokat csak az őket szembeállító ellenálláson át lehet összekötni. Mindegy, miből áll ez az ellenállás, de ez maga, ami a két oldalt egybekötheti.

Például egy pár két tagja, a férj és ffeleség nem jön ki egymással. Elmennek lélekgyógyász szakemberhez és ő összeköti őket. Hogyan? Egyikkel sem ért egyet teljesen, középen marad.

Kell bennünk is legyen egy ilyen közvetítő bíró: harmadik álláspont nélkül nem összektöthetőek az ellentétek, közvetlen összeköttetés pedig nincsen. Ha azzal próbálkozom, rövidzárlatot okozok, s pusztítást.

Így van ez a férj és feleség esetében is. Az egoista vágy növekedése miatt ellentétben látják egymást, s a két ellenálló közt kell legyen egy kapcsoló.

A Zeir Anpin és a Malkhut (ZON) az Acilut -ban csak akkor tudnak egyesülni, ha felemelkednek a

fenti  Parcufba, az  Aba ve Ima.-ba. Ezt megelőzően nincs kapcsolat köztük, csak a felemelkedés hozza azt létre, az, hogy elérik a Teremtőt.

A jövőben a család csak úgy maradhat fel, ha van szellemi felsőbb  célja, s ennek elérése érdekében a pár két tagja támogatja egymást.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,485 seconds.