Dr. Michael Laitman

Lépések az ismeretlen felé

Kérdés:

Miért dolgozik a Fény, annyira lassan rajtunk? Mi egyebet kell tennünk?

Válasz:

Mi hatalmas lépésekkel haladunk. Azonban nem tudjuk megmérni, mennyi lépést kell még megtennünk, annak érdekében, hogy átkapcsoljuk az érzékelésünket, a belső, állandó megszerzésre irányultságról, az adakozásra, hogy magunkra húzzuk az erőt, amely a fogaskerekekhez illeszti a lelkünket, mindannyiunkét, ami által eljutunk a Felső Világ érzékeléséhez.

Soha, senki a világon, beleértve minden előttünk élt kabbalistát is, nem tapasztalhatta meg azokat az állapotokat, amiken ma átmegyünk. Soha ezt megelőzően nem volt ehhez hasonló méretű embercsoport, aki egyszerre törekedett volna a korrekció befejezésére, a köztük lévő kapcsolat hiányának érzése, és a Teremtő feltárulásának hiánya alapján. Mivel erre nincs megelőzően példa, nem tudom megmondani, pontosan milyen formák fognak megjelenni.

Igazából, a kabbala bölcsességében, minden a természettel van azonosítva. Ha valami még nem tárult fel, senki nem tudja, hogy fog az manifesztálódni. A reál tudományok művelői, azt mondják valamire, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján, ennek, vagy annak kell történnie, de ha itt, akár csak egy lépés is történik, az valójában mindannyiunk számára, bizonyos értelemben lépés, az ismeretlenbe.

Vannak tudósok, akik évtizedek óta tanulmányoznak valamilyen jelenséget, biztosak lehetünk benne, hogy megtudják magyarázni, hogyan is működik ez. Mégis, hirtelen azt mondják: „nem, mi nem jól látjuk” és mindent elölről kezdenek.

Ugyanez igaz, a kabbala bölcsességére is. Ez egy tudomány. Fel kell fedeznünk a Felső Világot saját magunk által, és nem várni a sült galambot. egy jelzést, egy smst onnan. Mindez fel lesz tárva eddig a pontig, ki fog bomlani minden kabbalistában, egy személyes, individuális Kelimben (edény).

Most mi tárjuk fel a Felső Világot ebben a hatalmas, kollektív vágyban, a kölcsönös összetartozásunkban. Ez először fog megtörténni. Mind a hétmilliárd ember talán nem egyesül, de sok százezer, vagy talán millió igen.

Más szavakkal, a spirituális világok felé való törekvés, sokkal inkább kollektív lesz, mint egyéni. Ez soha nem történt meg a múltban. Ezért lehetetlen megmondani mi fog feltűnni, de mi hatalmas, és gyorsuló sebességgel fejősünk ebbe az irányba.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.