Dr. Michael Laitman

Növekedni az ellentétesből

A természet részei vagyunk, mégpedig a megszerzésre törekvő része, de el kell érnünk a másik lehetőséget, és az adakozó részévé kell válnunk. Ma ez a rész, teljesen ismeretlen a számunkra, mivel a váltás az egyik fokozatról, a másikra mindig érthetetlen az elején. A dialektikában ezt nevezzük úgy, hogy „a kettős negatívitás (tagadás) törvénye.”

A következő fokozat egy különböző elme, és különböző érzések, és víziók fokozata. Tény, minden más, teljesen új paraméterekkel. Mi nem egy olyan dologról beszélünk, ami csak egy kicsit nagyobb, mint ami most vagyunk, hanem egy minőségileg különböző új fokozatról van szó. Általában, a spirituális úton minden szint teljesen különbözik az előzőtől, teljesen különálló attól, és új  HYPERLINK “http://www.laitman.com/2010/09/its-the-same-ten-sefirot-everywhere/” tíz Sefirotot tartalmaz.

A felemelkedés sorrendje a következő: elmerülünk az egoisztikus vágyban, mondjuk egy centiméter mélyen, majd kiértékeljük azt, mint gonosz hajlamot, a létezésünkben, és azt kívánjuk, hogy ez korrigálódjon ki bennünk. Akkor egyszer csak felemelkedünk egy centiméter efölé, vagyis elkezdjük a feltárt gonosz hajlamú vágyat, ellentétes módon, adakozásra használni, és akkor egy teljesen új világot tárunk fel.

Majd újra alámerülünk, de most már kettő centiméter mélyre. Először minden remek lesz, a világnak ezt a szintjét azonnal elkezdjük a saját örömünkre használni. De ahogy fokozatosan felfedezzük a helyzet alkotta kép rettenetét, akkor megint elkezdjük a gonoszt transzformálni a jós irányába. Ahogy megszabadulunk a gonosztól, felemelkedünk két centiméternyit, ismét meglátjuk a kiáramlás, adakozás világát, amely teljesen különbözni fog az előző szinttől.

A nagyobb alámerülés, nagyobb emelkedést jelent. A szomszédos szintek, a lesüllyedés mértékével összhangban vannak felosztva, és a tartalmuk teljesen különböző. Folyamatosan új világot fedezünk fel, nem ismerve azt, hogy milyen módon működik, az egyik állapot, a másik irányába. Az állapotok teljesen különbözőek, még ha úgy is tűnik a számunkra, hogy „már voltunk itt.”

Hogy tudunk akkor bármiben szabadon választani? Hogyan választhatom meg az irányt, a következő fokozat irányába?

Ez egy nagyon egyszerű cselekedetet igényel mindössze: Az összes lehetséges helyzet közül, a legbonyolultabbat kell választani, amely a legnehezebb a számomra, amelyik a legtaszítóbb a számomra. Ez az, ahogy tennem kell a dolgom, a társaim irányába, a saját természetem ellenében, és ez az, ahogy a következő fokozatra emelkedem.

Folyamatosan azt a spirituális állapotot kell választanom, amely a lehető legellentétesebb a jelenlegi állapotommal. Ezen a módon, az adakozás és a megszerzés együtt növekszik, egyik a másik mentén. Ez a kettős negatívitás, vagy tagadás törvénye.

Ez a törvény alapvető a növényi életben, az élő sejtek növekedésében, a gondolataink születésében, és még sok mindenben.  Minden egy másik, ellentétes dolog növekedése alapján fejlődik.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.