Dr. Michael Laitman

Egyiptom tíz csapásának újra definiálása

Kérdés:

Mit érez az a személy, aki átélte a tíz csapást, átjutott a sivatagon, és belépett Izrael földjére? Azt hiszem mindenki el tudja képzelni a csapásokat.

Válaszom:

Nem, ezek a csapások teljesen mások. Ezek nem olyan csapások, mint amiket mi megszoktunk. A csapás az nem valami olyasmi ami nekünk rossz érzést okoz, mi mindannyian el tudunk képzelni ilyen fajta érzést. Ehelyett egy csapás az valami olyasmi, ami megérteti velem, hogy az én önzőségem, a saját természetem gonosz. Ezt az elérést, megértést hívjuk csapásnak. Semmi más nem vonatkozik a tíz csapásra.

Az nem csapás ha én egyszerűen rosszul érzem magam. Én rosszul érzem magam, de azért mert érzem a megszerzés iránti vágyam gonoszságát, saját egoizmusomat. A csapás a gonosz okára mutat rá. Az, azaz a csapás önmagában nem gonosz.

Valójában ezek a csapások nem okoznak túl nagy szenvedést. Emberek ennél sokkal jobban szenvednek világzóunkban. Ami számít leginkább, hogy a személy érzi a közvetlen kapcsolatot a szenvedés, és saját önző tulajdonságai között: “Te azért szenvedsz ami vagy. Nem fogsz szenvedni ha megszabadítod magadat ezektől a tulajdonságoktól és azok fölé emelkedsz.”

A személy arra vágyik hogy megmeneküljön a szenvedéstől, de nem azért mert egyszerűen meg akar szabadulni attól. Azért akarja azt, mert érzi saját jelentéktelenségét, a benne levő gonoszt, különösen azokkal kapcsolatban, akik körülötte vannak.

Számtalan kifejezés található itt: a Teremtő, az ember, Fáraó, a gonosz érzete, és a gonosznak a jóval való érzetének oka- Az ember nem a csapásoktól akar megszabadulni. Nem ez a probléma. A csapások segítik őt annak felfedezésében, hogy mi a valódi ok, és ő többé nem csak egyszerűen a csapásoktól akar megszabadulni, arra vágyik, hogy azok fölé emelkedhessen, az adakozás tulajdonsága felé.

El akarja érni a kapcsolatot a Teremtővel, és le akarja magát kapcsolni a Fáraóról, nem pedig a rossz érzésről magáról. Más szóval ő átvált a “keserű-édes” alapelvén való érzékelésről, az “igaz-hamis” alapelvén történő érzékelésre. Ő az igazsághoz akar csatlakozni, és ezért van az, hogy a tíz csapás felemeli és kiviszi őt Egyiptomból.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.