Dr. Michael Laitman

Csak amikor szabaddá váltunk értjük meg hogy rabszolgák voltunk

Kérdés:

Honnan származik a mi adakozás iránti vágyunk?

Válaszom:

Az adakozás iránti vágy a Felső Fény, a “Reformáló Fény” hatására ébred fel bennünk. Mi nem tudjuk mi az adakozás iránti vágy, az adakozás rajtunk kívül található.

Mi a megszerzés természetén belül létezünk. Hirtelen valami külső erő jön el hozzánk, és befolyásol minket, és mi nem tudjuk mi is ez az erő. Mi azt kizárólag azáltal ismerjük fel, hogyan jelenik meg bennünk, és hogyan viselkedik bennünk. Azáltal, hogy ennek az erőnek a cselekedeteit megfigyeljük magunkon belül, elkezdjük felismerni a Teremtőt.

Ő azok a hatások, amiket Ő vált ki bennünk. De én nem ismerem Őt magát, ahogyan Ő maga létezik. Én nem igazán tudom, hogy lényegében mik is ennek a világnak a különböző jelenségei: mi az elektromosság, mi a kenyér, mi vagyok én magam! Én nem vagyok képes elérni, megérteni a dolgok esszenciáját, mivel ezen esszenciák megjelenésének csak a következményei fedődnek fel számomra.

Ennél fogva a Kabbala tudománya (mint bármely más valódi tudomány) csakis azt tanulmányozza ami megismerhető: az anyagot és az anyagba ágyazódott formát. És amikor ez a különleges, idegen, külső erő elérkezik hozzánk, mi nem tudjuk honnan is jön mindaz, és ki is Ő. Ez bennem valami különleges furcsa módon jelenik meg, melyet úgy tekintünk mint “csoda” (Segula).

Végül is nincs esélyem megismerni pontosan hogyan is befolyásolom mindazt, hogy lép az működésbe, és hogyan kezd el rajtam működni válaszként. Én csakis az alapján ítélem azt meg ahogy megjelenik bennem, hogyan érzem azt saját anyagomon, vágyamon belül. Magamon belül én változásokat érzékelek ezen külső cselekedet eredményeképpen. Ez a hatás, egy új forma bennem az amit adakozás iránti vágynak nevezünk.

Ez egy nagyon furcsa és különleges tulajdonság mely teljesen nem tiszta és ismeretlen számomra. Amikor az hirtelen megjelenik, én megértem hogy én azt soha nem éreztem korábban. De ha mi egyszerű emberekkel beszélünk az utcán, mindenki azt mondaná hogy ők pontosan tudják mi az adakozás iránti vágy, és hogy ők adakoznak másoknak. Nem értik meg, hogy minden adakozásuk csak a megszerzés egy másik formája.

A személy csak akkor képes megérteni a megszerzés és adakozás közötti különbséget amikor mindkét vággyal rendelkezik. Az egyik az kívülről jön hozzánk, míg a másik természetünkben rejtőzködik. Ebben a különleges helyzetben a személy képes különbséget tenni az egyik és másik között, és elkezdi megérteni ki is ő maga valójában.

Jelenleg mi még azt sem értjük hogy ebben a világban egyetlen törvény uralkodik: az önző megszerzés törvénye. Mi csak akkor értjük majd ezt meg, amikor megszerezzük az adakozás iránti vágyat. Csak miután elhagytuk Egyiptomot leszünk képesek megérteni hogy mit is jelentett az Egyiptomi rabszolgaság a szabad élethez hasonlítva. Mindent csak saját ellentétén keresztül vagyunk képesek megismerni és megvizsgálni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.