Dr. Michael Laitman

Ne szenvedjél, hanem élvezzél!

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a belső részletek érzékelése megkezdődik már a Machsom (a minket a spiritualitástól elválasztó határvonal) átlépése előtt is. De mit tudok megkülönböztetni ha még mindig nem rendelkezem az adakozás tulajdonságával, és én teljesen a megszerzés iránti vágyban vagyok elmerülve?

Válaszom:

Pontosan a Machsom előtt van az, hogy meg kell különböztessük hogy életünkben mennyire mindent csak saját érdekünkben akarunk. Azonban ezek a vizsgálatok is a Fény hatására történnek.

Én állandóan leelenőrzöm: Mindezt magam érdekében teszem, vagy a barátok érdekében? Nekem ezt meg kell tennem mindenkivel, és minden iránnyal kapcsolatban. Én állandóan megkülönböztetem mik a gondolataim és számításaim: “Én gyűlölöm őt, de efölé az érzés fölé kell emelkednem, mivel gyűlöletem az Egómtól jön, a megszerzés iránti vágyamból. De ha én Egóm fölé emelkedem az adakozás szándékába, akkor elkezdem szeretni ezt a személyt, és akkor az ő érdekében cselekszem majd. Még akkor is ha ez negatív élményt kelt megszerzés iránti vágyamban, a szándékomon belül én érzem hogy felemelkedtem a szentségbe, és adakozásba”. Ezen vizsgálatok állandóan megtörténnek a Machsom előtt.

Próbáljuk meg élvezni azt a tényt, hogy Egónkra taposunk. A személy azt gondolhatná hogy mindez mazochizmus, vagy valami pszichológiai betegség. De mindez nem betegség, mivel ugyanakkor mi egyesülünk a mi jövőbeni adakozási tulajdonságunkban, ami jó. Mi magunkat ezzel az új tulajdonsággal azonosítjuk.

Ez nem jelenti azt hogy mi szeretjük a szenvedést. Nem! Mi azt szeretjük hogy ezen az új adakozás iránti tulajdonságban létezünk és ennél fogva megpróbálunk megszerzés iránti vágyunk fölé emelkedni. És bár mi szenvedünk önzőségünkön belül, mi mégis közben élvezzük hogy az adakozsáon belül vagyunk. És miután elvégeztük ezen vizsgálatokat hirtelen érezzük: “Semmi okom nics arra hogy szenvedjek” Épp ellenkezőleg, én átváltoztattam megszerzés iránti vágyamat az adakozás iránti vággyá, és ez képessé tett arra, hogy még magasabbra emelkedjek!”

Mindez nem egyszerű. De számtalan cselekedet eredményeképpen ez megtörténik. Mindenesetre az élvezet a jele annak, hogy a cselekedet elérte beteljesülését: vagy a megszerzésen, a Klipán belül, vagy adakozásban, szentségben. Így vagy úgy az élvezetnek meg kell jelennie a cselekedet végén. Mi mindenképpen élvezünk, mivel a teremtés célja az, hogy a teremtmény élvezetet kapjon.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.