Dr. Michael Laitman

Legvégül mit választasz?

Kérdés:

Hogyan lehetséges, hogy egy olyan tulajdonság, mely teljesen ellentétes a megszerzés iránti vággyal, és látszólag megöli azt, mégis megjelenik azon belül?

Válaszom:

Amennyiben az az anyag két különböző típusa lenne, anyag és antianyag, akkor lehetetlen lenne azokat egyesíteni valóban. De ha mindez anyag és az azzal ellentétes szándék, akkor mindez lehetséges. Emellett mindez azzal a feltétellel jelenik meg nekem, hogy én képes vagyok azokat egyesíteni a középső vonalon keresztül.

Ezáltal az én természetes élvezet iránti vágyam, és az adakozás iránti szándék két különböző területen működik, az egyik a vágyban, a másik a szándékban. És az én összes számításaim és kűzdelmem arra irányulnak, hogyan hozzam azokat egységbe.

Tegyük fel, hogy én rendelkezem az élvezet iránti vággyal és azon belül élek. Emellett én megkapom az adakozás iránti szándékot, mely létezhet vagy a megszerzés iránti vágy alatt, azzal egy szinten, vagy a fölött.

Most nekem azokat valahogy össze kell kapcsolnom. A szándékra vonatkozóan én azt csak a “Reformáló Fény”, a Körbevevő Fény segítségével vagyok képes megszerezni. Azt akkor vonom magamra, hogyha létezik bennem az adakozás iránti iránti aspiráció, a “szívben található pont”, melyet én azáltal gondozom, hogy a csoportban vagyok.

Mindez az én vágyamon belül létezik és eggyé áll össze: én, a csoport, és az én megszerzés iránti vágyam. Amennyiben vágyam alul marad, fontosságának vonatkozásában, de a csoport és a szívben található pont felül vannak, és azokon belülről én az adakozásra vágyom, akkor én MAN-t (kérelmet) emelek. És cserében én megkapom a Körbevevő Fényt, mely átadja nekem az adakozás iránti szándékot.

Most azáltal hogy megkaptam a szándékot, három variációból választhatok:

1. hogy azt a megszerzés iránti vágy alá helyezzem, azaz hogy azt az élvezet megszerzésére irányuló vágy számára használjam fel, saját érdekemben, amit úgy tekintünk, mint tisztátlanság (Klipa),

2. hogy a szándékot a vágy szintjére helyezzem, és őket összekössem, ami az ambivalencia állapota,

3. hogy a szándékot a vágy fölé helyezzem, amely a “szentség”, adakozás.

Ebből áll a munkám: hogy a három lehetőség közül melyikben vagyok képes létezni. Amennyiben a személy elkezdi figyelni, és megérezni mi is történik magán belül, akkor elkezdi felfedezni hogy állandóan választás előtt áll, mint ha a mérleg két kosara között létezne. Egy részről ott van a megszerzés, más részről pedig az adakozás. És középen, ott vagyok én a dilemmámmal: melyiket válasszam?!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.