Dr. Michael Laitman

Számítsd ki hitedet

Kérdés:

Két alapelv létezik: “értelem feletti hit” és “csak annak alapján bírálj amit látsz”. Ezek nem mondanak ellent egymásnak?

Válaszom:

A személynek csak az alapján kell ítélkeznie amit lát. Ez azt jelenti, hogy le kell ellenőrizzek mindent az ellenőrzés és analízis kritériumainak megfelelően.

Az értelem feletti hit az adakozás szintje, melyet én precíz módon lemérek megszerző vágyaim fölött. Az hogy higgyek értelem felett nem azt jelenti, hogy fejemet a felhők közé dugom. Mi lemérjük és megszervezzük a hit tulajdonságát a számunkra megjelent megszerzés tulajdonságának megfelelően. Azon erőfeszítésem által, hogy megpróbálok afölé emelkedni, én precíz méréseket végzek, ez az én egyetlen pontos próbán. És akkor én megszerzem az értelem feletti hitet abban a mértékben mennyire vagyok sikeres a megszerzést adakozásáá változtatni.

Tegyük föl, hogy én leellenőriztem és kiszámítottam, hgy képes vagyok megszerző edényeim, vágyaim (Kli) 20%-át adakozóvá változtatni. Én először megszorítás végzek Kli-m teljes 100%-a fölött, és abból csak 20%-ot vagyok képes megszerzésről adakozásra változtatni. Ezáltal én precízen megvizsgálom és kiszámítom cselekedetemet.

A tudás segít minket az értelem feletti hit felépítésében. És ezért van az, hogy semmilyen méretlen, vizsgálatlan nincs benne, semmi ami ne lenne általam látva, amely megakadályozna minket egy precíz ítélet meghozatalában.

Mi egyszerűen nem értjük meg, hogy az adakozás tulajdonsága csak az ellentéteken keresztül jelenhet meg. A megszerző edények adakozóvá válnak szorgos munkájuk, és aprólékosan szabályzott, kifejezett erőfeszítésük által. Sőt mi több a számítások itt sokkal pontosabbak, precízebbek mint az aktuális edényekben. Mindez azért van, mivel én ellenállásukat mérem és tesztelem, ami nagy erőfeszítésembe kerül.

Amikor ezt tesszük az erőfeszítéseim 620-szor precízebbek mint akkor amikor csak megszerzünk. Amikor egyszerűen megszerzek, én egyszerűen “nyitott szájjal” megkapok, de az adakozás érdekében, nekem le kell ellenőrizzem vágyamat, a másik vágyát, össze kell hasonlítsam az összes adatot, és számtalan cselekedetet kell végrehajtanom.

Pontosan ez az oka annak, hogy az adakozás tulajdonsága reprezentálja a pontosság határát, míg a megszerzés tulajdonsága mindenfajta irányítás, felügyelet nélkül létezik bennünk, és magára marad.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,630 seconds.