Dr. Michael Laitman

A disszertáció megvédése el lett törölve

Kérdés:

Amennyiben önzőségem sír, mivel rosszul érzi magát, hogyan vagyok képes megmaradni abban a gondolatban, hogy ez az az állapot ahol az igazság található?

Válaszom:

Mi olyan dolgokra koncentrálunk amelyek nem tőlünk függenek. Nekünk keresztül kell mennünk a spirituális állapotok teljes láncolatán, de ha mi túl sokat koncentrálunk azokra, elkezdjük azokat analizálni, és “disszertációt írunk” azokról, akkor nem lépünk tovább. Akkor mi nem haladunk.

Igaz, a személynek meg kell értenie az állapotát annak érdekében, hogy képes legyen az beteljesíteni. De ahhoz hogy ezt megtehessük, fel kell hogy emelkedjünk a következő szintre, és amikor ott vagyunk, akkor vagyunk csak képesek levonni következtetéseket az előző állapotról. A mi munkánk abból áll, hogy felgyorsítsuk az időt, és mindez a környezet behatásától függ. Minnél inkább magamba szívok abból, annál gyorsabban haladok előre. Bármilyen halogatás csak kárt okoz.

Egy bizonyos állapot lehet jó, de ha csak ott ülök, és elkezdem felemelkedésemet apránként elemezgetni, akkor a legelső extra ott töltött pillanat Klipa-vá, tisztátlansággá válik. Mindez azért történik, mivel megálltam mert kényelmesen, elégedetten, jól érzem magam ott.

Ebből az következik, hogy vigyáznunk kell, hogy ne merítsük magunkat túl mélyen az állapotokba és állandóan előre tekintsünk. Ez nagyon fontos. Néha az emberek halogatnak, képtelenek tovább mozdulni, ezáltal állapotukat “tudományos vizsgálatuk” tárgyává téve. És ez nem jó.

Csak egy pillanatra engedhetem hogy érezzem azt az állapotot melyben találom magamat. Szinte alig érintem azt, és akkor azonnal, a csoport segítségével én tovább mozdulok a követlező állapotba, nem halogatva azt akár egy pillanatig sem. És ha már itt tartunk azt se felejtsük el, hogy a munka a Teremtő által végződik, és a mi dolgunk az hogy a MAN-t, a korrekció iránti kérelmet készítsük elő Számára. Nekünk annak érdekében kell felkészítenünk magunkat, hogy Ő elvégezhesse a szükséges munkát rajtunk.

Hasonlóan a teremtés női részéhez, mi alulról felfelé tekintünk, míg a Teremtő, a férfi rész az felülről lefelé fordul hozzánk, cselekszik rajtunk. Mindössze annyit kell tennünk hogy magunkat Hozzá vigyük.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.