Dr. Michael Laitman

A Felső Világba emelkedés emelője

Kérdés:

Csak néhány nap maradt a Berlini Konvencióig.  Mi már most szeretnénk érezni azt, hogy az teljes Világ Kli egyetlen állapotban van. Hogy tudnák ezt elérni?

Válasz:

Mindenekelőtt fel kell ismernünk, hogy tudjuk növelni a kapcsolatot közöttünk és tudjuk intenzívebbé tenni a terjesztést világszerte. A spirituális állapotunk kifejezetten ettől függ.

A következő spirituális fokozatunk attól függ, mennyire leszünk képesek terjeszkedni a világban, mivel a Fény ennek megfelelően fog felemelni bennünket és korrigálni. Ennek az oka az, hogy mi nem önmagunkért létezünk, a saját felemelkedésünkért, hanem azért, hogy a kabbala elterjedjen.

A „Messiás Kürtjében” Baal HaSulam azt írja, hogy a kabbala terjesztése a világban maga az, amit így hívunk, hogy a Messiás kürtje, hívó szava. A Messiás, egy minőség, amely kihúzza az embert az egoizmusából (a “Messiah” vagy “Mashiach” szó a héberben, a “Moshech,” szóból származik, ami azt jelenti „húzni”). Ez az, amit tudnunk kell. Ha egy kicsit többet teszünk a világért, tehát hogy az közelebb kerüljön az egoizmusának a korrekciójához, mi is fel fogunk emelkedni annyira, amennyire a világ igényli. Azonban ha a világ ezt nem igényli, nem leszünk felemelve.

Mit mondott ARI a halálos ágyán? Chaim Vital, ARI legfontosabb tanítványa, aki ARI bölcsességét szavakba öntötte, nem volt jelent, ezekben a pillanatokban. Baal HaSulam ír erről a levelében: “Isaac Cohen, ARI egyik tanítványa…belépett abban a pillanatban, amikor ARI haldoklott és sírt, mert a reményük arra, hogy meglátják a jó, a bölcsesség, a Teremtő Fényének a világát, és amely remény meg volt, ameddig a tanítójuk élt, most hírtelen szertefoszlott.

Akkor ARI azt mondta neki: ‘Ha csak egyetlen abszolút igaz ember is lenne köztetek, nem hagytam volna itt ezt a világot idő előtt…’ Akkor a tanítvány sírva azt mondta: Tehát semmi reményünk nem maradt? ARI azt válaszolta: ‘Eljövök hozzátok, és tanítani foglak benneteket, amikor érdemesek lesztek erre.’ A tanítvány megjegyezte: ‘Hogyan fogsz eljönni, és tanítani bennünket, miközben itt hagyod ezt a világot? Akkor ARI azt mondta: ‘Amit ti megértetetek a rejtett titkokból, és az én módszeremből, az fog visszatérni hozzátok! Ezeknek a szavaknak a kimondása után azonnal meghalt és távozott egy jövőbeni életbe.”

Baal HaSulam ugyanezt mondta. Meghalt, mivel a tanítványai nem voltak a számára elegendőek, hogy folytassa a tanulást velük. Semmi más számítás nincs itt. Amikor az embernek szüksége van erre, akkor folytathatja a küldetését, amikor nincs rá szüksége, akkor abbahagyja. Akkor van más, amit meg kell tennie.

Ezért meg kell értenünk, hogy törekednünk kell a kabbala terjesztésére, minden képességünkkel, és akkor felemelkedünk. Az egyik abszolút módon, kifejezetten a másiktól függ! Itt nem csak arról van szó, hogy egyikünk nem képes felemelkedni (ez nem kérdéses most!); az egész csoport nem fog egységben emelkedni, ha nem vesz részt helyesen a kabbala világméretű terjesztésében.

Reménykedjünk abban, hogy ebben az évben mindent megváltoztatunk, ami rajtunk múlik, és  akkor tényleg kiérdemeljük a Felső Világokba való belépést.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.