Dr. Michael Laitman

A korrekciók láncolatának aktivizálása

Kérdés:

Miért nem kérhetek korrekciót mindenkinek a nevében?  És ha megteszem azt, hogyan lehetek biztos abban, hogy a kérelmem valóban mindenki érdekében szól, és nem csak becsapom magamat?

Válaszom:

A személy egy fájó szívből kérelmez, sír fel. De ezért kaptunk értelmet, a környezetet, és a Körbevevő Fényt, hogy mi nem csak saját önző szempontunkból cselekedjünk.

Amit én a vágyamon belül érzek, azt tekintjük imának. Amennyiben én csak egyszerűen szavakat mormolok, miközben a szívemben teljesen mást érzek az nem segít. Lehet hogy valaki mást képesek vagyunk ezzel becsapni, de mindez nem működik a Teremtővel.

Ezért léteznek számunkra olyan eszközök mint a tanár, a csoport és a Kabbalisztikus szövegek. Ezeket összességében hívjuk úgy, hogy “környezet”. Én művi módon fordulok ehhez a környezethez, és attól támogatást, és további erőt várok. A környezet elkezd engem befolyásolni erre válaszul, melyet úgy hívunk, mint a “környezet támogatása”.

De amennyiben én a tanáron keresztül a csoporthoz fordulok, és s csoporton keresztül a Kabbalisztikus szövegekhez, akkor ennek a láncolatnak a végén én elérkezem a Teremtőhöz, aki megjelenik ebben a környezetben. És ennek eredményeképpen én magamra vonom az Ő támogatását, miközben a környezet egy eszközzé válik számomra. Ebben az esetben nem csak támogatást kapok, hanem korrekciót is.

Minden azon múlik hogyan fordulok a környezethez, és hogyan rendezem azt el magahoz viszonyítva: vajon én annak legbelsőbb részéhez fordulok, vagy csak a külső részéhez. A másik kulcs az, hogy vajon mindazt én önző módon használom fel, vagy nem. De a legvégén mindez az alapján van lemérve, milyen imát produkálok eredményként.

Amennyiben később ez a kérelem ismét visszatér a környezethez, és én fel akarom fedezni a Teremtőt ott, akkor az azt jelenti, hogy az én elsődleges cselekmény láncolatom helyes volt. Amennyiben a tanulás, munka és minden cselekedetem által én elkezdem jövőmet a csoporttal azonosítani, a korrekt, átváltoztatott kötelékekkel egymás között, és a Teremtőt és jövőbeni beteljesülésemet is ott keresem, akkor jó munkát végeztem!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.